x

Održana humanitarna izložba fotoreportera !

U ASA Art Galeriji u Sarajevu otvorena je humanitarna prodajna izložba fotografija bh. fotoreportera ``I oni su djeca`` s koje je sav prihod doniran za opremanje sobe za muzikoterapiju najmlađih štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba ``Drin`` u Fojnici. Već u prvom satu izložbe prodato je skoro pola izloženih fotografija a kupci su bili darežljivi i uglavnom se nisu držali početne cijene od 150 maraka po fotografiji.

Organizatori još uvijek nisu sabrali sve, ali je izvjesno da je do pisanja ovog teksta prodato najmanje 30 fotografija dok će 20 preostalih fotografija koje nisu prodate uskoro biti izložene u Fojnici.

 ``Prezadovoljni smo akcijom i možemo reći da je prevazišla naša očekivanja. Postavili smo početnu cijenu od 150 maraka, ali imali smo slučaj da kupac da 1000 KM i odnese četiri fotografije. Još uvijek sabiramo, imamo nekih narudžbi i rezervacija, ali mogu reći da su prikupljena značajna sredstva koja će biti od velike pomoći``, kaže jedan od organizatora izložbe fotoreporter ``Slobodne Bosne`` Mario Iličić.

Otvaranju izložbe prisustvovali su brojni gosti iz svijeta kulture, politike i ekonomije koji su osim svojim dolaskom humanitarnu akciju fotoreportera podržali i kupovinom fotografija. Priisutnima su se na otvaranju obratili direktorica Zavoda ``Drin`` Samiha Hodžić Elmasbegović, pokrovitelj izložbe ministar rada i socijalne politike FBiH Vjekoslav Čamber, i jedan od organizatora. Marijan Karaula. Posebno oduševljenje izazvao je nastup banda Zavoda ``Drin`` koji je nastupio na samom otvaranju ali i muzički začinio atmosferu tokom izložbe.

Osim što je akcija uspjela u svojoj misiji - podrška štićenicima Zavoda ``Drin``, jedinstvena je i po tome što je okupila 15 fotoreportera iz skoro svih vodećih medija u cijeloj BiH bez ikakvih barijera kakve obično postoje među pojedinim medijima. Što je najbitnije, organizatori ne namjeravaju stati na ovoj izložbi, i već pripremaju sljedeću.

U humanoj akciji i izložbi učestvovali su: Dženan Kriještorac, Muhamed Tunović, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Jasmin Brutus, Milutin Stojčević, Mario Iličić, Stojan Lasić, Aleksandar Čavić, Dado Ruvić, Almir Panjeta, Mia Bezjak, Mirza Subašić, Zoran Kanlić i Marijan Karaula.

Izvor:slobodna-bosna.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.