x

Održana konferencija uoči utakmice trećeg pretkola Evropske lige!

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će u okviru trećeg pretkola Evropske lige na našem najvećem stadionu ugostiti grčkog predstavnika Atromitos. 

Bordo tim je ostao naš jedini predstavnik u Evropi, a na megdan izabranicima Dženana Uščuplića istrčat će izuzetno jaka ekipa iz grčke Superlige. Sportski direktor Sarajeva, Abdulah Ibraković ističe kako i pored toga ekipa sa Koševa ima svoje šanse u duelu sa Atromitosom. 

 

``Prvo želim čestitati stručnom štabu i igračima na prolasku u treće pretkolo. Oni su pokazali da imaju kvalitet i imaju jači karakter nego što je to bilo prije,`` kaže Ibraković i dodaje: 

 

``Poslije poraza na Koševu vratili smo se u igru i pobijedili u Norveškoj. Ovo je za nas najteži ispit, ne samo zrelosti, nego i kvaliteta naše ekipe. Pripreme za utakmicu nam ulijevaju vjeru da možemo napraviti dobar rezultat protiv Atromitosa i nadamo se prolasku u Play Off,`` kaže Ibraković. 

 

Sportski direktor ekipe iz Titove 38/b kaže kako Sarajevo ima kvalitet, bez obzira što se često govori podcjenjivački o Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

 

``Ova naša ekipa ima kvalitet, bez obzira što svi omalovažavaju našu ligu, pa kroz ligu i nas. Vidjeli ste da se možemo nositi sa jačim ekipama i ekipama iz jačih liga od naše. Naša ekipa je pokazala jednu dozu ozbiljnosti i mi imamo uvjerenje da ćemo napraviti dobar rezultat protiv Atromitosa,`` kaže Ibraković.

 

tekst: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.