x

Održana konferencija za Izbor najboljeg sportiste BiH! (GALERIJA)

Sportska 2014. godina biće zaokružena svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH, koja će biti održana u utorak u hotelu ``Holiday`` u Sarajevu sa početkom u 20 časova.

Već 14. godinu zaredom ``Nezavisne novine`` i Radio-televizije BiH organizuju najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji, a ovogodišnji pokrovitelj je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a snažnu podršku projektu pruža Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Stručni žiri kojim je ove godine predsjedavao fudbalski velikan Faruk Hadžibegić održao je tri sjednice u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Posljednju riječ o osvajačima 11 priznanja daće na posljednjoj sjednici koja će biti održana u utorak u Sarajevu nekoliko sati uoči početka završne manifestacije.

 

``Ponosan sam na rekordan broj nominovanih sportista, a taj broj se povećava iz godine. Žiriju je svake godine sve teže da dođe do pravog rješenja ali je napravio veliki posao. Bilo je nekih dilema u smislu kvaliteta i rezultata, u početku smo imali liste koju su o kategorijama brojale po 15 imena, a sada imamo po tri. Na posljednjoj sjednici ćemo još jednom porazgovarati i donijeti konačne odluke. Zahvalio bi se svim članovima žiriju i svima koji su učestvovali u ovoj akciji a posebno organizatoru što ovom manifestacijom produžava sportski duh koji sve na zajedno treba da vodi naprijed``, kazao je danas Faruk Hadžibegić.

 

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. O 11 je odlučivao žiri; to su najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportiskinja, najperspektivniji sportista, nagrade za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

 

O dobitniku Nagrade čitalaca odlučivali su čitoaci ``Nezavisnih`` glasanjem na portalu www.nezavisne.com, te putem kupona i SMS glasanjem, a to je bh. rukometaš Ivan Karačić.

 

``U realizaciju projekta Izbora najboljeg sportiste krenuli smo u septembru kada smo svim sportskim savezima poslali dopise da nominuju kandidate za nagrade. Potom smo formirali žiri kojeg po običaju čine bivši sportisti, istaknuti sportski radnici i predstavnici medija. Žiri je na sjednicama u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci razmotrio sve pristigle nominacije a potom krenuo u obiman posao analziranja rezultata i kraćenja lista. Sav ovaj obiman posao na kraju nas je doveo do ove večeri koja će biti vrhunac i završni pečat cijelog truda koji smo uložili proteklih mjeseci. Zato pozivamo sve da prate manifestaciju jer će biti uzbudljivo i uvjerena sam da i ove godine nećemo razočarati``, kazala je Diana Radić, direktorica marketinga ``Nezavisnih``.

 

Ceremonija proglašenja najboljih što je bh. sport ponudio u 2014. može se pratiti putem direktnog prenosa na BHT1 u utorak od 20 časova.

 

``Cijela priča je prije 14 godina krenula na inicijativu `Nezavisnih`. Mnogi su bili skeptični, nisu vjerovali da će ovo biti moguće realizirati. BHT je prepoznao da je u pitanju kvalitetna priča i uvjeren sam da će se ova manifestacija nastaviti u godina koje su pred nama``, rekao je Belmin Karamehmedović, pomoćnik direktora BHRT-a za razvoj i potpredsjednik žirija.

 

Do sada je kroz ovaj projekat nagrađeno više od 300 sportiste, trenera, ekipa i sportskih radnika, a ove, kao i ranijih godina za manifestaciju vlada veliko interesovanje kako u BiH tako i u regionu. Titule sportskog kralja i kraljice prošle godine osvojili su fudbaler Zvjezdan Misimović i džudistkinja Larisa Cerić.

 

Gosti

Manifestaciju proglašenja najboljih sportista pored brojnih sportskih legendi, uvaženih gostiju iz sportskog, političkog i javnog života BiH, upotpuniće Aida Mušanović, koja će pjesmom zabaviti sve prisutne u hotelu ``Holiday`` i one koji Izbor budu pratili putem tv prenosa na BHT1.

 

tekst: nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.