x

Održana svečana sjednica povodom Dana Zenice!

Povodom Dana Zenice, jučer je u Velikoj sali održana tradicionalna svečana sjednica Gradskog vijeća.

Na sjednici se obratio gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je govorio o gradu i njegovoj infrastrukturi, te budućim planovima za dobrobit grada i njegovih građana.

 

“Želim da Grad Zenica svima bude bliska, a da gosti koji u nju dođu ponesu samo ugodna iskustva. Zenicu po svojim dostigunućima treba mjeriti sa evropskim centrima i gradovima. Kako bi to postigli, mladi moraju ostati u Zenici, a mi odrasli moramo promijeniti navike i da radimo za dobrobit našeg grada. Evropa je naša sudbina i ona će doći nama. Neka nam vodilja budu evropski standardi. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu riješiti i problem grijanja, te da će građani imati tople radijatore. Trebamo biti ponosni na svoj grad, tradiciju i ljepotu i hvala generacijama naših sugrađana koji su gradili Zenicu po mjeri čovjeka poznatu kao po sportu, kulturi i ljudskoj toplini”, poručio je Kasumović.

 

Nakon obraćanja Gradonačelnika dodjeljena su javna priznanja, te zajedničko fotografisanje.

 

Ovogodišnja Nagrada Zenice pripala je Aldini Aganović, profesorici Osnove muzičke škole Zenica, Klubu sjedeće odbojke Zenica 92 za 20 godina postojanja, resocijalizaciju RVI i sportske rezultate, olimpijskom treneru Muniru Selimoviću za rezultate u sportu i obrazovanju, profesoru na UNZE Sabahudinu Jašareviću za afirmaciju obrazovnog rada, te policijskom komesaru Semiru Šutu za unapređenje rezultata rada policije i sigurnosti grada.

 

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.