x

Ogromna oluja u Hrvatskoj: Crni oblaci prekrili gradove, vjetar čupa stabla, brodovi zovu upomoć!

Nad Italijom se razvila ogromna olujna superćelija, javlja Istramet. Oluja je u poslijepodnevnim satima stigla do Istre. Rovinj su prekrili tamni oblaci, a vjetar je počeo puhati puno snažnije. Oblaci su prekrili i Poreč, Stari Červar, Novigrad... ``Shelf iz Poreča zaista izgleda zastrašujuće!``, piše Istramet.

Kako javlja Istramet, oluja je već stigla na mora kod Istre, a vrijeme će najopasnije biti na području Tršćanskog zaljeva i sjeverozapada Istre. Ipak, grmljavinska nevremena prijete i Kvarneru.

 

U Puli jaki vjetar čupa stabla. Brodice pokušavaju naći svoj put prema kopnu, ali more je jako nemirno zbog jakog vjetra koji puše. ``Usljed jake oluje više od 10 brodova zatražilo je pomoć na moru od Poreča do Umaga. Poslani su brodovi talijanske obalne straže``, javlja Crometeo.

 

Podsjetimo, Istru je nedavno nakon nezapamćenog toplotnog vala, kojeg su u Italiji prozvali ``Luciferom``, poharalo olujno nevrijeme. Vjetar je rušio stabla i nosio krovove.

 

Istramet je danas objavio i fotografije snimljene nakon kiše u Istri, a koje prikazuju kišu punu afričkog pijeska koji je pristigao u jakoj jugozapadnoj visinskoj struji.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.