x

Okončan SARAJEVO BALKAN SOCCER CAMP!

Proteklog vikenda uspješno je okončan desetodnevni SARAJEVO BALKAN SOCCER CAMP, ovaj fudbalski talent šou, kako su ga mnogi nazvali, bio je namijenjen fudbalerima koji se žele profesionalno angažovati u timovima s područja Balkana. Organizatori kampa bili su RD Sports Agency iz Sarajeva, u saradnji sa svojim poslovnim partnerom US Soccer Education iz Denvera.

Nakon deset dana napornog rada i pet odigranih probnih utakmica, umornog šefa kampa Murata Alibašića trenera iz Denvera pitali smo za kratku inventuru kampa: “Prije svega želim da se zahvalim svim učesnicima, njihovim roditeljima, trenerima, zvaničnim licima iz sportskog centra Koševo, fudbalskim timovima sa kojima smo igrali probne utakmice, sudijama, mnogobrojnim skautima i trenerima, medijima koji su popratili dešavanja na kampu   i naravno kolegama iz RD Sports Agency bez kojih ovaj kamp ne bi imao smisla.

 

Tridesetak mladih perspektivnih igrača imalo je šansu da se pokažu pred brojnim menadžerima i skautima koji su svakodnevno posjećivali tribine pomoćnog stadiona Koševo i pomno mjerkali svakog momka. Bilans BALKAN SOCCER CAMPA  je impresivan, tako je 20-godišnji Zackary Snider iz SAD potpisao ugovor sa prvoligašem Iskrom iz Bugojna, centarfor Fahrudin Dervišević prvo ime kampa , za čije usluge je zainteresovano nekoliko velikih klubova, od subote je  na probnom radu u  Mladost Doboj Kakanj.

 

Ahmed Ramović talentovani 16-godišnjak od juče u dresu Željezničara, njegov vršnjaci Eldin Muhić golman koji živi u Americi preselio se na Koševo a Luka Nedić  napadač koji je bio u fokusu mnogobrojnih klubova iz regiona je na probnom radu Crvenoj Zvezdi iz Beograda, Put Konjica na probu u redove federalnog prvoligaša Igmana otišli su Benjamin Šetkić, Joseph Fury, i Mario Marić. Braća Hamza i Ahmed Teodosić od ponedeljka su na probi u Čeliku iz Zenice Na kraju svim momcima učesnicima kampa želimo puno zdravlja sreće i uspjeha u nastavku karijere.”

 

BHDINFODESK

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.