x

Oktoberfest u Pivnici HS: Uz kriglu piva, kobasice i perec provod je zagarantovan!

Kada se kaže Oktoberfest, prvo se pomisli na najveći sajam na svijetu, koji se svake godine održava u bavarskoj prijestolnici Münchenu. Na veliko zadovoljstvo Sarajlija, i glavni grad BiH dobio je svoj Oktoberfest.

Pivnica HS

Franjevačka 15, 71000 Sarajevo, BiH

+387 33 23 97 40 i +387 61 48 80 19

Naime, sinoć je otpočeo u Pivnici HS i trajat će sve do utorka. Atmosferu ove tradicionalne pivarske manifestacije u Sarajevu upotpunjava predivni ambijent Pivnice HS na Bistriku, ali i izvrsno Sarajevsko. Uz prvo naručeno Sarajevsko, gosti kao poklon dobivaju kobasice i perec, a u večernjim satima posjetitelji Pivnice HS dobijali su poklone iznenađenja. Svaki novi provod u Pivnici HS u Sarajevu dobiva novu dimenziju, pa svaka zabava izgleda drugačija od prethodne. Jučer je vladala odlična atmosfera. Pivnica je bila puna, a posjetioci nisu krili zadovoljstvo, niti osmijehe.

 

Izvrsno pivo

 

- Ambijent je prekrasan, pivo je izvrsno. Znam to jer se i sam bavim kuhanjem piva. Došli smo kupiti suvenire. Jučer smo stigli u Sarajevo, a večeras se vraćamo doma. U Sarajevu smo kako bismo obišli pivaru i prošetali Baščaršijom, rekao nam je prvi gost kojeg smo sreli u Pivnici HS - Davor Grgić iz Osijeka.

 

- Mislim da će ova manifestacija biti uspješna jer se prvi put održava u Sarajevu. Organizatori su se odlično pripremili za ovakav fest, kazao nam je Enver Karić iz Sarajeva, koji je imao želju da ode na njemački Oktoberfest, pa mu je drago što je ``Oktoberfest došao njemu``.

 

- Uglavnom, ljudi se obraduju kad im nakon poručene krigle piva stignu kobasice i pereci, rekao nam je ljubazni konobar Almin Masleša.

 

Jedan stol za četvero bio je pun. Gosti su raspoloženi i nasmijani.  

 

- Veoma smo zadovoljni. Vrlo nam je ugodno i lijepo se osjećamo. Usput smo obišli i Muzej, kazat će nam Kemal Mulić, a njegova supruga Džiha dodaje:

 

- Kobasice su predivne.

 

- Kemal je odličan gost u Pivnici. Jednom je bio dva dana. Znate kako, počeo 8. marta, a završio devetog, našalio se prijatelj Dževad Muratović, koji je bio tu sa suprugom.

 

- Morao sam, program je bio dobar. Bili su tamburaši, pravdao se nasmijani Mulić, a kad smo mu kazali da će tamburaška večer biti u okviru Oktoberfesta, odmah je odlučio:

 

- Onda moram doći, obavezno.

 

Sve pohvale

 

U Pivnici smo zatekli Mariju Husar-Rimac, hrvatsku pjevačicu, skladateljicu i bivšu članicu popularne grupe Divas, u druženju s prijateljima. Iako ne boravi prvi put u Sarajevu, a nije prvi put ni u Pivnici, ističe:

 

- Ovo je definitivno iznenađenje i s obzirom na to da se nalazimo u Pivnici, drago mi je da se prati trend koji drži Oktoberfest, a vezano za pivo. Sve pohvale ovoj akciji.

 

Za sve istinske poznavaoce koji cijene posvećenost i ljubav prema pivu, te poštivanje tradicionalnih, starih načina kuhanja piva, sarajevsko u Pivnici HS, proslavljajući Oktoberfest, raduje ne samo Sarajlije nego, uvjerili smo se u to, i goste grada. I tako, prvi posjetioci u Pivnici HS osjetili su ambijent originalnog Oktoberfesta, a ako niste među njima, požurite, jer imate priliku da to učinite danas i sutra.

(oslobodjenje.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.