x

Omeragić brutalnim nokautom do WFCA pojasa!

Proteklog vikenda u Arnhemu, WFCA je dobio novog prvaka Holandije po K-1 pravilima do 95 kg. Bošnjak koji već duže vrijeme živi u Holandiji Narcis Omeragić demolirao je Henry Akdenisa.

``Battle of Arnhem`` tradicionalno donosi kvalitetne borbe, na kojem je ranije i Overeem savladao Garry Goodriga. Ove godine gledatelji su mogli posebno uživati u meču između Narcisa Omeragića i Henry Aksenisa, u kojem je Omeragić dominirao u borbi predviđenoj od pet rundi, koju je završio u trećoj nakon strašnog krošea. Akdenisu je liječničke pretrage ustanovljen lom vilice, što je još jednom pokazalo o kakvom se udarcu radilo.

Henry Akdenis je borac u koga su polagali nade, i od koga se očekivalo puno više i u ovom meču. Iza sebe ima uspješnu karijeru i iskustvo u jakim mečevima, među kojima se svakako izdvaja meč protiv Tyrong Sponga.

Omeragić je svoju karijeru gradio u holandskim školama uz legendarnog Freda Royersa. Dosadašnja karijera mladog Omeragića je veoma uspješna, u 39 mečeva poražen je samo 4 puta, a 24 borbe je završio nokautom. Trenutno trenira u ``Kickboxing Arnhem`` uz Royersa i u Golden Gloryju, te napominje kako postoje naznake da sljedeće godine postane član najjače kickboks organizacije ``Glory``.

Nale ističe da sav došadašnji uspjeh ne bi bio moguć bez velike podrške svoje porodice, prijatelja, te boraca iz Bosne i Hercegovine koji su ga motivisali, a posebno Dževad Poturak i Adnan Redžović koje posebno cijeni.

Izvor:fightsite.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.