x

On zna ko je novi predsjednik SAD: Za 32 godine, nikada nije pogriješio!

Niko nije siguran ko će pobijediti 8. novembra na predsjedničkim izborima u Americi, ali jedan čovjek poprilično je ujveren ko odlazi u Bijelu kuću. To je profesor Alan Ličman koji je tačno predvidio sve rezultate izbora od 1984. godine. Prema njegovim riječima, pobjeđuje Donald Tramp!

- Donald Tramp mi je ovu izbornu trku učinio najtežom od kad se bavim ovim, tačnije od 1984. godine. Nikada nismo imali kandidata kao što je Tramp. Do sada nismo vidjeli kandidata koji je proveo cijeli život bogateći se na račun drugih. Pazite, nismo imali do sada kandidata koji je pozvao stranu silu da se umiješa u američke izbore. Nikada do sada nismo imali kandidata koji prijeti dizanjem u vazduh brodova kojim nam se približe u Perzijskom zaljevu - kaže profesor Ličman.

 

Odgovarajaći na direktno pitanje koga vidi kao pobjednika predsjedničkih izbora u SAD, Ličman kaže da predviđa pobjedu Donalda Trampa.

 

- Da se razumijemo, kao što sam rekao prije 30 godina, predviđati ne znači i podržati. Moja predviđanja su bazirana na naučnim činjenicama. To ne znači automatski i podršku mene kao profesora ili univerziteta na kojem radim - bio je kategoričan Ličman.

 

Predsjednički kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp imat će prvu televizijsku debatu u noći između ponedjeljka i utorka po našem vremenu (3 sata ujutru), u koju ulaze sa gotovo izjednačenom podrškom u američkom biračkom tijelu, prenijela je televizija CNN.

 

Zajedničko istraživanje

 

Istraživanje koje su zajednički proveli Vašington post i televizija ABC pokazalo je da Klinton podržava 46, a Trampa 44 posto ispitanika.

 

Pet posto spremno je da glasa za predstavnika Libertarijanske partije Garija Džonsona, dok Džil Stajn iz partije Zelenih podržava samo jedan procenat građana SAD.

 

Ako se, međutim, u obzir uzme samo izjašnjavanje registrovanih birača, Klinton i Tramp su izjednačeni sa 41 procentom, Džonson ima sedam, a Stajn dva posto.

 

Autori istraživanja ističu da podrška Trampu iz dana u dan raste, jer je Klinton početkom septembra imala prednost od pet, a početkom augusta osam procenata.

 

Identični rezultati dobijeni su i u Pensilvaniji, koja se smatra za ključnu državu na predsjedničkim izborima, Klinton tu ima podršku 40 posto biračkog tijela, Tramp 38, Džonson osam, a Stajn tri procenta.

 

Prije samo osam dana Hilari Klinton je u Pensilvaniji imala prednost od osam procenata u odnosu na Trampa.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.