x

Onaj pravi nikada neće tražiti od vas ovih 10 stvari!

Ovo mu neće pasti na pamet…

1. Da prijeđete preko izljeva bijesa

 

Intimnost se gradi na sposobnosti da se u vezi osjećate dovoljno sigurno da možete pokazati ranjivost. Vaš partner nema pravo tražiti od vas da prihvatite njegovu ljutnju i nervozu zato što je imao težak dan ili je pod stresom. To može rezultirati osjećajem anksioznosti i odbojnosti u vezi.

 

2. Da glasate za istog kandidata ili stranku

 

Politički izbori su jako osobna stvar. Vaš partner nikada ne bi trebao tražiti od vas da ga javno podržite u političkim stavovima s kojima se ne slažete.

 

3. Da minimalizirate vaša postignuća

 

Ljubomora je prilično česta u ljubavnim vezama, ali tražiti da prigušite svoju svjetlost kako bi on svijetlio sjajnije u usporedbi s vama potpuno je neprihvatljivo. Ako postanete inferiorna verzija sebe, to vama neće donijeti radost, a vašem partneru neće pomoći zadovoljiti ego.

 

4. Da prestanete plakati

 

Partner nema pravo od vas zahtijevati da ne pričate o svojim osjećajima. Zadržavati stvari u sebi je toksično, a razgovor o problemu pomaže da se dođe do korijena problema.

 

5. Da mu ispričate sve o svojim bivšima

 

Ako ste ekstrovertna osoba, dijelite sve što želite, ali zapamtite da nikada ne smijete osjećati pritisak da pričate o svojoj intimnoj povijesti. Pravo svake osobe je da ostavi detalje svoje seksualne prošlosti u prošlosti.

 

6. Da se odreknete svoje religije

 

Nikada ne biste trebali praviti kompromise sa svojim načelima i vrijednostima. Vaš partner bi vas trebao vas podržati u vašim istinskim uvjerenjima i nikada ne bi trebao tražiti da ih promijenite.

 

7. Da vam kontrolira mobitel

 

Zahtjev partnera da pregledava vaš mobitel ogromno je narušavanje privatnosti i prelazak osobnih granica. Ako on osjeća potrebu provjeravati vaš mobitel to ukazuje na velike probleme s povjerenjem u vezi na kojima trebate raditi. Povjerenje je osnova za zdrav odnos pun uzajamnog poštovanja.

 

8. Da utječe na vaš posao

 

Vaš partner nema pravo od vas zahtijevati da napustite svoj posao i odreknete se financijske neovisnosti. To je put ka velikim problemima. Odluka o tome hoćete li ostati kod kuće ili ćete raditi isključivo je na vama samima, ne na njemu.

 

9. Da birate između njega i obitelji

 

Nitko vas ne treba dovoditi u poziciju da birate između partnera i obitelji. Ako postoji sukob između vašeg partnera i vaše obitelji, vi nikada ne trebate birati stranu. Ako jedna ili obje strane nisu spremne riješiti sukob, prihvatite situaciju, ali baš nikada se nemojte odreći jednog odnosa zbog drugog.

 

10. Da prihvatite maltretiranje

 

On nema pravo tražiti od vas da ostanete u odnosu u kojem više nema ljubavi i vjernosti, a prisutno je maltretiranje. Ako vaš partner ne ispunjava svoje obveze i dužnosti, nije u redu da očekuje od vas ljubav i vjernost. Ljudi ostaju u vezi jer ne žele neuspjeh. Nije li neuspjeh ostati u nesretnoj vezi?

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.