x

Oni priznaju: 9 laži koje muškarci govore partnericama!

Ponekad lažu da ne bi povrijedili svoju bolju polovicu, ponekad da se oslobode ``zvocanja``, a ponekad iz čisto egoističnih razloga. Otkrijte koje su muške laži

``Sve je u redu``

Svi lažu, tvrdi dr. House, a s njime se slažu i psiholozi. Za ovu se laž smatra da je ``ženska``, no studije pokazuju da čak 52 posto muškarca ponekad govori svojoj partnerici da se ne ljute i da je sve u redu, premda se ne osjećaju tako. Razlozi? Ne žele ulaziti u rasprave za koje smatraju da neće ništa promijeniti, ne žele ispasti potrebiti, slabi...

 

``Ko? Ona? Ma daj, pa ne sviđa mi se...``

Bilo da je riječ o njezinoj prijateljici, njegovoj kolegici ili ženi koju ste upoznali na zajedničkom tulumu, niti jedan pametan muškarac neće priznati da mu se neka druga žena svidjela. Njihova logika je jasna - uvijek će postojati žene koje će im se, ako ništa drugo, barem fizički svidjeti. To ne znači da ne vole svoju partnericu, no znaju da bi se takva informacija izazvala nepotrebnu ljubomoru. 

 

``Idem samo na jedno piće``

Ovo je jedna od najčešćih lažu koju većina muškaraca tako ne bi ni nazvala. Za njih to znači - koliko ćemo popiti ovisi o atmosferi. U skupinu ovih laži spadaju i one ``nisam previše popio``, ``morao sam pričekati prijatelja da ga odbacim kući`` i slične izjave kojima se opravdavaju.

 

``Nisam znao da će te to naljutiti``

Znao je, dobro je znao - samo se unaprijed pripremio da će se njegova bolja polovica naljutiti, no procijenio je da je ono s čime će ju naljutiti vrijednije od malo neugodnosti. Tako će skrušeno reći da nije znao da će je to naljutiti ili da naprosto nije razmišljao.

 

Cijeli spektar laži s mobitelom

``Ugasila mi se baterija``, ``Nisam vidio da si me zvala``, ``Mislio sam te nazvati``, ``Nisam imao signala`` - laži su koje će koristiti kako bi se opravdali, ako smatraju da ne moraju uvijek biti dostupni ili ako se ne žele javiti na mobitel jer znaju da će ih s druge strane dočekati prigovori ili svađa.

 

``Ti si najbolja/najljepša/najpametnija žena koju sam upoznao...``

U ovakve tipove laži zapravo spadaju svi oni pretjerani komplimenti. Njima se muškarci najčešće služe pri osvajanju, ali i kasnije u odnosu -  kako bi odobrovoljili partnericu. To ne mora značiti da ne misle kako je ona lijepa, pametna ili dobra, već to da se koriste lijepim riječima u trenucima u kojima smatraju da se to od njih očekuje.

 

Laži u korist nečega

Muškarci su, baš kao i žene, skloni povremenim manipulacijama kako bi ostvarili svoj cilj ili korist. Primjerice, reći će da je kupnja novog automobila nužna jer je on potreban njima, moraju ići na nogomet ili cugu s ekipom s posla jer je to u interesu njihovog napredovanja, kupovina određenih gadgeta nije samo za njih već za ``vas kao par``, skrivanje koliko je nešto koštalo itd.

 

``Nije to mama mislila tako``

Odnos partnerice i majke za muškarce je često siva zona u koju se ne žele uplesti, pa će spremno lagati partnerici da je krivo shvatila nešto što je njegova mama rekla a zvučalo je uvredljivo, reći joj da se sviđa njegovoj mami premda znaju istinu, lagati kako nešto rade zato što sami žele, a ne jer im je mama tako rekla i htjeli su joj udobrovoljiti i sl.

 

``Nisi se udebljala/Guza ti ne izgleda veliko``

Koliko god žene tvrdile suprotno, one ne žele čuti istinu o tome da su se udebljale - razmišljanje je većine muškaraca. Zbog toga će spremno slagati ako se ona udebljala, jer znaju da će to utjecati na njezino raspoloženje i samopouzdanje.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.