x

Ono što izlazi iz ove pećine ulit će vam jezu u kosti!

Svake večeri u periodu od marta do oktobra kod jedne pećine u Teksasu dešava se nešto nevjerovatno. Saznajte o čemu se radi.

Zamislite sliku: Zalazak sunca tokom tople ljetnje noći u Teksasu. Iz ulaza mračne i duboke pećine izlazi nekoliko slijepih miševa i lete ka nebu u kovitlajući se. Ubrzo potom iz pećine izlazi sve više i više šišmiševa. Već u sljedećem momentu ima ih na milione i izgledaju kao rijeka na nebu.

 

Da li vam ovo zvuči kao scenario za neki horor film? Vjerovali ili ne takva scena se odigrava svake ljetnje večeri u Breken pećini u Teksasu. Čak 20 miliona slijepih miševa svake večeri izlazi iz pećine u potrazi za insektima kojima se hrane.

 

Procjene su da svake večeri, od marta do oktobra meseca iz pećine izleće 20 miliona slijepih miševa, što se smatra za najveću koncentraciju sisara na jednom mjestu na svijetu.

 

Otvor pećine, koji je u obliku polumjeseca, širok je 30 metara.

 

Pećina i 697 hektara okolnog zemljišta u vlasništvu je Bat Conservation International-a, neprofitne međunarodne organizacije koja radi na istraživanju i očuvanju staništa slijepih miševa.

 

Cijelo područje oko pećine je u potpunosti namijenjeno slijepim miševima. Svake večeri tokom ljetnjih mjeseci BCI organizuje turističke obilaske za turiste.

 

Ljudi koji su vidjeli milione šišmiša koje izlaze iz pećine bili su potpuno šokirani, dok su im tijelo podilazili žmarci.

 

Pogledajte i video:

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.