x

Opel ADAM nudi interaktivnu kontrolu putem glasa!

Opel ADAM s informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink sada je dostupan s potpunom integracijom sa Siri Eyes Free – jedinstvenom pametnom asistenticom tvrtke Apple koji sluša govorne naredbe tijekom vožnje. Kupci s kompatibilnim pametnim telefonom iPhone1s operacijskim sustavom iOS 6 mogu pomoću gumba na upravljaču reći Siri Eyes Free da izvrši niz zadataka dok oni drže pogled sigurno na cesti. Ova značajka nudi puno više od uobičajene govorne aktivacije – sa Siri Eyes Free možete u ADAM-u razgovarati kao s osobom, koristeći pritom konverzacijski ton razgovora.

Da bi odvlačenje pažnje sveli na najmanju moguću mjeru, Apple i Opel su hands-freeopciju podigli na novu razinu i ponudili Eyes Free način rada za Siri koji omogućuje čistu govornu interakciju s uređajem tvrtke Apple. Korisnici će primijetiti da se na zaslonu uređaja razgovor  sa Siri funkcijom ne prikazuje u tekstnom obliku dok se koristi u ADAM-u. To je jedna od važnih mjera koju je Apple osmislio s Opelom tijekom razvoja integracije radi strogog zadržavanja fokusa na sigurnosti.

Ova jedinstvena značajka dostupna je besplatno za sve ADAM-e opremljene sustavom IntelliLink naručene odsad. No i kupci koji već imaju ADAM s IntelliLinkom mogu uživati u Siri Eyes Free funkciji. Naime, od srpnja 2013. Opel nudi besplatno ažuriranje softvera koje omogućuje dodavanje Siri Eyes Free funkcije sustavu IntelliLink. Taj se inovativni sustav može stalno ažurirati dok god posjedujete automobil da bi informacijsko-multimedijski sustav ugrađen u automobil išao ukorak s novitetima iz svijeta mobilne komunikacije. Kupci Opel ADAM-a ažuriranje mogu dobiti kod svojih Opelovih zastupnika.

Da bi pokrenuli Siri u Eyes Freenačinu rada, vlasnici ADAM-a jednostavno moraju putem Bluetootha povezati Apple iOS uređaj s informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink, upariti ga i koristiti gumb za govornu aktivaciju na upravljaču. Siri Eyes Free može se aktivirati dok ostale aplikacije, primjerice BringGo, rade u pozadini. Tada se automatski isključuje zvuk glazbe ili uputa navigacijskog sustava.

Vlasnici Opel ADAM-a opremljenih informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink mogu pomoću Siri Eyes Free funkcije raditi sljedeće:

 

•govorno i hands-free uspostavljati pozive s kontaktima pohranjenim u iPhoneu

•reproducirati odabrane pjesme iz medijateka programa iTunes bez prolaženja po izbornicima, a time i bez odvlačenja pažnje prilikom vožnje

•slušati ili stvarati i slati iMessage poruke, SMS-ove ili poruke e-pošte bilo kojemtelefonskom broju ili spremljenom kontaktu

•pristupati kalendaru i dodavati obveze, čitati dolazne obavijesti te konfigurirati postavke alarma i obavijesti

•i, naravno, Siri može odgovarati na jednostavne upite poput sportskih rezultata, vremenske prognoze ili datuma državnih praznika

Osim toga, kupci sustava FlexDock mogu uživati u integraciji Siri Eyes Free funkcije  s pametnim telefonima nasred centralne konzole. Potrebno je jednostavno staviti bilo koji Appleov pametni telefon, uključujući iPhone 5, u priključnu stanicu da bi putem Siri Eyes Free funkcijebilo moguće govorno aktivirati ostale Appleove aplikacije, npr. Apple Maps. Prilikom korištenja aplikacije Apple Maps možete pitati Siri Eyes Free i, primjerice: „Ima li još puno?“

Dodatna prednost korištenja dodatka Opel FlexDock: iPhone se automatski puni bez potrebe za priključivanjem dodatnog kabela pa ne možete završiti s ispražnjenom baterijom.

Razne mogućnosti ADAM-ova informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink

Opelov novi informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink, koji je premijerno predstavljen s ADAM-om, kompatibilan je s uređajima iPhone, iPad i iPod touch i uređajima s operacijskim sustavom Android. Cijela lepeza mogućnosti koje nudi IntelliLink u Opel ADAM-u uključuje i TuneIn, aplikaciju za pristup globalnim radiopostajama, aplikaciju za navigaciju BringGo te Stitcher – aplikaciju za slušanje podcasta s globalnih internetskih radiopostaja. IntelliLink donosi povezivost i funkcionalnost pametnog telefona u automobil uz dužnu pažnju posvećenu sigurnosti, a sve to putem dodirnog zaslona visoke razlučivosti u boji i dijagonale sedam inča s mogućnošću povezivanja putem Bluetootha i USB-a. IntelliLink je ultramoderan informacijsko-multimedijski sustav koji se može koristiti jednako osobno kao i sadržaji pohranjeni na iPhoneu ili uređaju s Androidom. No IntelliLinkje istovremeno i cjenovno pristupačan uz nadoplatu od 2900 kn.

Standardni je informacijsko-multimedijski sustav koji dolazi s modelima ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM CD 3.0 BT s radijem i CD playerom, mogućnošću povezivanja putem Bluetootha radi hands-free pozivanja i USB-om. Kod IntelliLinka moguće je kombinirati AM/FM dvostruki radijski tuner s DAB digitalnim radijskim prijemnikom. A čitav je informacijsko-multimedijski sustav moguće dodatno unaprijediti impresivnim zvučnim sustavom Infinity s osam zvučnika.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.