x

Opelov model s vrha ponude privlači svojim avanturističkim sposobnostima: Nova Insignia Country Tourer !

•Za avanturiste: sportska Insignia s vrha ponude robusnog izgleda i s premium kvalitetama

 

•Za sve terene: pogon na sve kotače s vektoriranjem okretnog momenta, 20 mm više podvozje

•Za sve gladne performansi: ponuda moćnih motora koji jamče užitak u vožnji

•Za najzahtjevnije: izvanredne tehnologije, nove usluge Opel OnStar

•Za sve ukuse: Opel Exclusive nudi neograničen izbor boja

•Za IAA: svjetska premijera u Frankfurtu ovog rujna, a brzo nakon toga i u prodajnim salonima

 

Rüsselsheim. Novi Opelovi modeli sa samog vrha ponude, Insignia Grand Sport i Insignia Sports Tourer, nedavno su globalno premijerno predstavljeni u Ženevi, no dvojac iz snova već je spreman da postane trio. Baš kao što je bio slučaj s prethodnom generacijom, Insignia će biti dostupna kao avanturistički automobil s pogonom na sve kotače i sposobnošću off-road vožnje. Njeno ime: Insignia Country Tourer. Moći će je se naručiti od lipnja, a bit će premijerno predstavljena na Frankfurtskom sajmu automobila (IAA, od 14. do 24. rujna), dok će se u prodajnim salonima naći nešto malo nakon toga. Ovaj svestrani model savršen je izbor za obožavatelje zimskih sportova i rekreacije izvan grada, ali i sve koji cijene lijep izgled.

 

Nova Opel Insignia Country Tourer zadivljuje istim vrlinama kao i njene sestre Grand Sport i Sports Tourer – prostrana je i znatno lakša od verzije koja izlazi iz ponude zahvaljujući posve novoj arhitekturi. Uz to dolazi i s bogatom ponudom inovativnih tehnologija, baš kao što se očekuje od pravog modela s vrha ponude. Zadivljuje i posve vlastitim stilom: sa svih je strana zaštićena crnim pločama, dok srebrne prednja i stražnje zaštite podvozja daju ovom novom modelu robustan off-road izgled. Kupci kojima se više sviđaju vozila još jačeg individualnog stila mogu to postići zahvaljujući programu Opel Exclusive koji primjerice nudi mogućnost odabira osobne najdraže boje.

 

Spremna za avanture: vodeće tehnologije motora i podvozja

 

Bogat portfelj motora, uključujući i posve novi dizelski motor s vrha ponude, zaslužan je za performanse Opel Insignije Country Tourer. Novi će model biti dostupan i s novim osmerostupanjskim automatskim mjenjačem i revolucionarnom tehnologijom pogona na sve kotače. Dvadeset milimetara više podvozje zajedno s inovativnim pogonom na sve kotače s vektoriranjem okretnog momenta i novi stražnji ovjes s pet veza omogućit će ugodnu vožnju i nakon napuštanja asfaltiranih cesta i čine da Insignia Country Tourer ima najdotjeraniji sustav u svojoj klasi. Umjesto tradicionalnog stražnjeg diferencijala koji prenosi jednaku količinu okretnog momenta na stražnje kotače, Opel Insignia Country Tourer ima dvije električno kontrolirane spojke s više pločica koje omogućuju individualniji i precizniji prijenos snage na svaki kotač – bez obzira na uvjete na cesti ili vremenske uvjete. Da bi se suprotstavio tendencijom understeera u oštrim zavojima i pri većim brzinama, taj sustav, ovisno o primijenjenom gasu i pokretima upravljača, šalje više okretnog momenta vanjskom stražnjem kotaču. To se događa bez dodatne intervencije vozača u djeliću sekunde i stabilizira vozilo. Insignia tako preciznije skreće i odgovara spontanije na naredbe vozača, što pak rezultira prirodnijim ponašanjem vozila i čini automobil stabilnijim i lakše upravljivim bez obzira na situaciju.

 

Dodatno unaprijeđeno podvozje FlexRide temelj je optimalnog ponašanja u vožnji utemeljenog na konkretnoj situaciji. Ono prilagođava amortizere, upravljanje, odziv gasa i točke promjene prijenosa (kod automatskih mjenjača) nezavisno ili pak na temelju načina rada Standard, Sport ili Tour, što bira vozač. U srcu prilagodljivog podvozja nalazi se novi središnji softver Drive Mode Control. On neprestano analizira podatke prikupljene senzorima i postavke, definirajući individualan stil vožnje.

 

„Country Tourer savršen je izbor za sve koji žele spoj ultramodernih mogućnosti povezivanja, pomoćnih sustava i prostranosti nove Insignije s individualiziranim stilom i kvalitetama koje omogućuju off-road vožnju. Ovaj karavan avanturističkog izgleda savršen je automobil za sportaše među obožavateljima Insignije koji istovremeno vole i nešto robusniji izgled“, rekao je Peter Christian Küspert, potpredsjednik prodaje i postprodaje u Opelu.

 

Robusna vanjština, prostrana unutrašnjost: Insignia za ljubitelje otvorene ceste

 

Već i nova Insignia Sports Tourer izgleda izvrsno: ona diže Opelovu dizajnersku filozofiju na novu razinu svojim elegantnim stilom i zadivljujućim linijama. Posve nova lagana arhitektura jedan je od glavnih čimbenika koji omogućuju dinamične i agilne performanse. No Country Tourer ima sve te kvalitete, na koje dodaje još toga. Robusnijeg je izgleda i individualnog šarma, što je čini varijantom sa samog vrha ponude Insignia – od samog početka razvojnog procesa dizajneri i inženjeri radili su na trećoj, posve različitoj varijanti Insignije. 

 

Prednji dio nove Insignije Country Tourer izgleda još funkcionalnije nego kod sestrinske varijante Sports Tourer. Istaknuta rešetka i tanka prednja svjetla čine da prednji dio izgleda široko, dok srebrna zaštita na podvozju pomaže vizualno spustiti automobil i naglasiti stabilnost. Crne zaštitne ploče u donjem prednjem dijelu, na blatobranima i uz donji dio karoserije naglašavaju robustan izgled. Baš kao sprijeda, i straga su vidljivi avanturistički elementi kao što su srebrna zaštita podvozja i dvostruka ispušna cijev, koji naglašavaju spušten i širok dojam.

 

„Htjeli smo da nova Insignia Country Tourer bude robusna u svakom pogledu, a istovremeno ilustrira tipičnu elegantnu Opelovu filozofiju prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost“, rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna. „Krasi je izgled pravog modela s vrha ponude koji spaja profinjen sportski oblik s robusnim off-road detaljima.“

 

Svi koji traže doista jedinstvenu Insigniju uskoro će imati na raspolaganju neograničene mogućnosti jer će Opel uz Insigniju Country Tourer predstaviti program Opel Exclusive. Osim običnih boja kupci će moći birati između 15 dodatnih boja dostupnih samo kupcima iz programa Exclusive. No to nije sve – stručnjaci iz tima Opel Exclusive mogu reproducirati bilo koju nijansu koju kupac poželi ako im se predoči uzorak ili slika. Kupci iz programa Exclusive moći će i dodatno personalizirati svoja vozila dodatnim dizajnima kotača i kožnih ukrasa za kabinu.

 

U skladu s karakterom robusne svestrane nove Insignije Country Tourer je i njena iznimna praktičnost. Da bi utovar prtljage bio što lakši, poklopac prtljažnika može se otvoriti bez dodirivanja automobila. U kombinaciji s otvaranjem i pokretanjem bez ključa (Keyless Open & Start), jednostavan pokret nogom u visini stražnjeg odbojnika dovoljan je za otvaranje poklopca motora (obris vozila projiciran na tlu pokazuje točno mjesto). Još jednim pokretom noge ispod odbojnika poklopac prtljažnika se zatvara. Da bi se prtljažni prostor povećao na 1665 litara, što je 130 litara više nego kod verzije koja izlazi iz ponude, nova Insignia Country Tourer ima stražnje sjedalo opcionalno djeljivo u omjeru 40/20/40, što omogućuje još fleksibilnije konfiguracije prtljažnika. Naslon stražnjeg sjedala može se jednostavno preklopiti pritiskom na gumb smješten u prtljažniku. A standardni krovni nosači naglašavaju avanturistički izgled vozila, ali i povećavaju moguće primjene nove Insignia Country Tourer, omogućujući da taj robustan karavan na krovu ponese i do 100 kg.

 

Međuosovinski razmak narastao je 92 mm i omogućuje puno prostraniju kabinu, što će posebno osjetiti putnici na stražnjoj klupi. Ugodnu atmosferu dodatno naglašavaju kokpit fokusiran na vozača, premium ergonomska prednja sjedala s AGR-ovim certifikatom (Aktion Gesunder Rücken e.V., Akcija za zdrava leđa) i grijana vanjska stražnja sjedala. Grijano vjetrobransko staklo i upravljač osiguravaju dobru vidljivost i tople ruke za hladnih dana.

 

Implementirane izvanredne tehnologije: sigurna, udobna, vrhunski povezana

 

Baš kao sestrinski modeli Grand Sport i Sports Tourer, Insignia Country Tourer dolazi s brojnim ultramodernim tehnologijama i pomoćnim sustavima koji omogućuju novu razinu sigurnosti i udobnosti. Jedan od svijetlih primjera, u punom značenju tog izraza, jest druga generacija Opelovih inovativnih i nagrađivanih prilagodljivih svjetala IntelliLux LED® Matrix. Svjetla Opel LED®Matrix sada imaju 16 LED segmenata integriranih u vrlo tanka prednja svjetla i prati ih inovativna funkcija aktivnog osvjetljenja u zavojima i posebno LED reflektorsko svjetlo s dometom do 400 metara. Tu su još i projekcijski zaslon, kamera koja pokriva 360°, prilagodljivi tempomat (ACC) s automatskim kočenjem u hitnim slučajevima, pomoć pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja i upozorenjem na promet okomito iza vozila.

 

Najnoviji sustavi IntelliLink kompatibilni s platformama Apple CarPlay i Android Auto osiguravaju izvanrednu zabavu i mogućnosti povezivanja. A pametni telefon može se puniti bez kabela dok je jednostavno integriran s informacijsko-multimedijskim sustavom. Tu je i revolucionarni osobni pomoćnik za povezivanje i usluge Opel OnStar. On dolazi s bogatom ponudom usluga, od automatskog odziva u slučaju sudara do pomoći u slučaju krađe vozila. Dvije nove usluge u portfelju servisa OnStar jesu servis za rezervacije  i traženje parkirnog mjesta . Obje usluge oslanjaju se na OnStar savjetnike koji mogu rezervirati hotelske sobe i/ili potražiti odgovarajuća parkirna mjesta.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.