x

Oprez: Ovo su zakoni zbog kojih možete biti uhapšeni na ljetovanju!

Najčešća rečenica kojom vas ispraćaju prijatelji na odmor je: “Nemoj da radiš nešto što ja ne bih”. Možda je bolje da razmislite ponovo.

Naime, postoji zakoni u određenim državama koje vas mogu odvesti u zatvor zbog naizgled bezazlenih stvari ili ćete morati da platite veliku novčanu kaznu. 

 

Odmor i treba da služi za odmor, ali ne u zatvoru. 

 

Ovo su neki od neobičnih zakona u nekim od odmarališta na koja ljudi vole da otputuju.

 

1. Golišavost je no, no na Tajlandu 

 

Ukoliko planirate da se razgolitite negde na Tajlandu, razmislite ponovo. Ukoliko izađete iz vašeg hotela, sobe ili iznamljene kuće goli, čeka vas debela kazna.

 

2. Japanke na bicklu. Ne, nikako. 

 

Čudno, ali istinito. Vožnja bicikla u japankama nije dozvoljena u Španiji. Sigurno je da ima neobazrivih vozača bicikla kojima se ovaj ljetnji modni detalj može zakačiti za lanac ili točak. Prema tome ako ste planirali da sa vjetrom u kosi na biciklu u japankama jurite kroz Španiju, zaboravite. Zakonom kažnjivo!

 

3. Stari Grci ne vole visoke štikle 

 

Upravo tako. Sigurno će najveći broj vas da posjeti Grčku, ali ako planirate da odete u obilazak antičkih ruševina u štiklama, to će vas koštati, kako finansijski, tako i po zglobovima.

 

4. Zemaljska zadovoljstva za vrijeme Ramazana u Dubajiu, ne, nikako 

 

Nema alkohola, hrane ili pušenja. Ukoliko planirate da odete u Dubaji, gledajte da se ne podudarite sa ovim praznikom.

 

5. Golubovi u Veneciji 

 

Možda se odlučite za romantični odmor u Veneciji. U tom slučaju nema hranjenja glubova, jer ih dalje smatraju “letećim pacovima”.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.