x

Opsadno stanje u Zagrebu, odjeknulo nekoliko eksplozija

Više eksplozija zatreslo je iza ponoći zapadni dio Zagreba.  Jedna je osoba ozlijeđena, potvrdili su Indexu iz zagrebačke policije. 

``Svi smo na terenu, istražujemo što se dogodilo, više informacija imat ćemo kasnije``, kazali su kratko iz policije potvrđujući da je jedna osoba prevezena u bolnicu. Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, oko 3 sata stigla je informacija kako je ozlijeđeni muškarac izvan životne opasnosti!

Na mjestu eksplozije vladalo je dosta haotično stanje. Na mjestu događaja se u ovim trenucima ne može dobiti puno informacija od policije, oni uglavnom preusmjeravaju promet. Građani koji ovdje žive kažu da su osjetili detonacije, ali ih nisu povezivali s nekakvih eksplozijama po gradu. Sve su hitne službe na terenu, među kojima su vatrogasci, policija i ekipa za uviđaj koja je reflektorima osvijetlila mjesto događaja.

Eksplozije su se dogodile blizu križanja Aleje Bologne i Gospodske ulice, kod autobuske stanice. Aleja Bologne je bila zatvorena za promet sve do 8:40 kada je saobraćaj normaliziran.  U Podsusedu ispred tunela prema Zaprešiću stoji policija s dugim cijevima, zaustavlja i pretražuje sva vozila.

``Noćas oko 00:05 prema dojavi centra 112 na Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice došlo je do snažne ekspolozije na autobusnoj stanici. Usljed eksplozije jedna je osoba ozlijeđena, prevezana na hitnu pomoć i trenutno je van životne opasnosti. Sve su hitne službe na terenu a krenuo je uviđaj. Informacije o više detonacija koje su se pojavile u nekim medijima nisu službene.``, priopćili su u tri sata ujutro iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Više čitatelja javilo se Indexu kazavši kako se čulo nekoliko eksplozija, najmanje tri, a prva je bila najjača, čula se od Samobora do Novog Zagreba i centra Grada. Nakon što je policija stigla na mjesto događaja, odjednom se čulo: ``Nazaaaad!``, tada se čula i druga eksplozija, napisao nam je čitatelj.

Navodno su kod pruge u Gajnicama pronađene još dvije eksplozivne naprave! Index je dobio neslužbenu potvrdu te informacije, iz krugova bliskih istrazi gdje je rečeno kako se navjerovatnije radi o amaterskim napravama. Sve će se vještačiti kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Iz policije nisu mogli govoriti o detaljima uviđaja. U 11 sati policija će dati izjavu za medije.

Prije samo dva dana na nepoznatu eksplozivnu napravu u Podsusedu, naselju do Gajnica na čijem su se rubu dogodile noćašnje eksplozije, naletio je teretni voz. 

Izvor:Index.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.