x

Originalna Alfa Romeo Giulia dobila trkaće ruho!

Ovaj tjedan iz izloga nerealnih božićnih poklona želimo izdvojiti jednu prekrasnu Alfu Romeo koja dolazi ravno iz 1971. kako bi očitala cijeloj auto-industriji bukvicu o tome kako jedan sportski automobil treba izgledati.

Kada je riječ o talijanskom proizvođaču automobila Alfa Romeo, veliki dio onih koji prate industriju mogu na uzvik odmah zauzeti svoju stranu i pridružiti se ili grupi koja na temelju osobnog iskustva ili iskustva poznanika u širokom luku zaobilazi njihove proizvode (o kojima se pročulo da dolaze uz trajnu rezervaciju termina kod mehaničara) ili grupi koja se na spomen te tvrtke instantno lovi za onaj neopipljivi faktor koji automobile s ovim logotipom čini toliko poželjnima, toliko drugačijima od svega drugoga. Uz to još su tako prokleto lijepe, svima bi bilo lakše da nisu… Doista, da se nabroje Alfini promašaji što se tiče oblikovanja eksterijera dovoljni su prste jedne ruke, dok je s druge strane njezinih kandidata koji bi mogli ganjati titulu najljepšeg automobila u čitavoj povijesti bezbroj. Alfa Romeo Giulia Sprint GTV, ona originalna na koju je svijet pomalo i zaboravio pored velike fame koja se stvorila oko predstavljanja novog modela, jedna je od uspješnica koja bi dan-danas mogla stajati kao referenca kada je riječ o sportskim kupeima.

 

Primjerak na fotografijama dobio je trkaće ruho, a na vama je da procijenite je li ono svojom grubljom, sirovijom prirodom dodaje ili oduzima od privlačnosti elegantne serijske izvedbe, na kojoj je baziran. Doduše, radi se o replici originalnog trkaćeg automobila, koja je odrađena s doista velikom pažnjom usmjerenom prema detaljima, u mjeri da se teško raspoznaje od automobila koji ga je inspirirao. Dovoljno je reći da je idejni začetnik ovog „restomod“ projekta ujedno vlasnik originalnog trkača, kojeg je odlučio sačuvati koliko je to moguće pa je naručio izradu replike. Replika se izborila za FIA-ine dozvole za sudjelovanje na brdskim relijima starodobnih vozila i u jednom je trenutku bila ponuđena na aukciji. Gdje je sada ne znamo, a nije ni bitno. Ne treba nam neki poseban razlog da podijelimo ovu foto-galeriju s vama, nadamo se da se slažete.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.