x

Osam golova na Veledromeu, Lorient prošetao kroz Marseille!

U večerašnjoj utakmici u sklopu Ligue 1, meč su odigrali Marseille te Lorient na stadionu Veledrome.

Prvi do gola dolaze gosti. Ayew na asistenciju Philippoteauxa u 9. minuti postiže pogodak za vodstvo gostiju. Nije dugo prošlo a gosti povećavaju prednost. U 14. minuti  Bellugou pogađa za 2-0, a ovaj put u ulozi asistenta našao se strijelac prvog pogotka. Sa rezultatom od 0-2 otišlo se na pautu.

 

U drugom poluvremenu, Marseille je zaigrao nešto bolje te su domaći stigli do svog prvog gola u 58. minuti preko Andrea Ayewa. Do potpunog izjednačenja stižu 9 minuta kasnije kada Morel na asistenciju Payeta pogađa za 2-2. Slavlje domaćih trajalo je svega jednu minutu, kada u 69. minuti Philippoteaux pogađa za 2-3.

 

Međutim u fantastičnoj utakmici uzbuđenjima nije bilo kraja. Batshuayi pogađa mrežu Lorienta u 76. minuti, nakon sjajnog ubačaja Romaoa. Kada se činilo da bi Marseille mogao do potpunog preokreta, Ayew Jordan pogađa mrežu Mandande za 3-4 te završava priču na stadionu u Marseilleu. Za kraj viđen je još pogodak Autreta, u 87. minuti te je tako Lorient u velikom stilu odnio 3 boda se Veledroma. 

 

Na utakmici je viđeno 8 pogodaka, a u konačnici rezultat je glasio 3-5 za goste.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.