x

Osam tajni koje će vam hotelijeri teško priznati!

Hotelijeri su na Quori i Redditu otvorili dušu i ispričali osam tajni, koje nikad ne bi rekli svojim gostima.

1. Smrtni slučajevi

 

Jedna od najspominjanijih tajni jest broj ljudi koji su preminuli u hotelskim sobama. Jedan je korisnik ispričao svoje iskustvo, kad se gost u hotelu u kojemu je radio objesio. ``Stigla je policija koja je sa sobom povela određene ljude, te su posao obavili tako dobro da nitko od drugih posjetitelja nije imao pojma što se dogodilo. A nije objavljeno čak ni u lokalnim vijestima``, napisao je korisnik, dodavši kako se tu radi o tome da se hoteli na takav način štite od lošeg publiciteta.

 

2. Slavne osobe

 

``Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite poznatu osobu, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi``, napisala je jedna zaposlenica hotela.

 

3. Veze i preljubi

 

Osoblje obično prepozna tko je u hotel došao počiniti preljub. ``Da, znamo vas prepoznati. I nimalo nas ne zanimate, a ako dođete sa supružnikom ili boljom polovicom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel, tko od vas donosi odluke u vezi``, opisala je svoje iskustvo jedna djelatnica.

 

4. Policija

 

Gotovo su svi hoteli povezani s policijom i to nema nikakve veze s gostima, nego s prirodom objekta. Tamo gdje ima više ljudi, veća je i vjerojatnost da će doći do izgreda, kažu hotelijeri. Osim toga, policajci su obično zadovoljni komunikacijom s hotelskim osobljem, jer obično dobro zaključe u kojem slučaju treba uključiti i policiju.

 

5. Čistoća

 

Nikad, nipošto ne dirajte prekrivače, poplune ili daljinske upravljače u hotelskim sobama, upozoravaju hotelijeri. Njih, naime, nikad ne peru! Osim toga, oprezno koristite čaše na umivaonicima, ali i nemojte gledati ispod kreveta ili na druga teško dostupna mjesta, jer se njih ne čisti ili ih se ne čisti temeljito. ``Stavite ručnike ili plahte na stolce ili dvosjed, jer MNOGI na njih sjedaju goli. To je užasno, ali često vidimo smeđi trag na stolcu uz stol, a o tome nitko ne razmišlja``, napisao je jedan korisnik Reddita.

 

6. Otkazivanje

 

Otkazivanje u zadnji tren hoteli naplaćuju, a hotelijeri su otkrili savjet kako to možete izbjeći. Naime, nazovete hotel i pomaknete rezervaciju za nekoliko dana kasnije, potom nakon nekoliko sati ponovno nazovete i otkažete rezervaciju. ``Naknada za otkazivanje će vas zaobići, jer će sad postojati novo vrijeme otkazivanja, s novim datumom``, napisao je jedan član osoblja.

 

7. Rezervacija

 

Nemojte rezervirati sobu preko posrednika, jer je to skuplja opcija. Sobu nastojte rezervirati sami, a vodite i računa o dobu dana, jer su kasnije rezervacije jeftinije.

 

8. Gratis stvari

 

Vratari vam itekako mogu biti od pomoći. ``Ja vam mogu dati besplatne bočice s vodom, tampone, kartice za parking, tuneju, prevesti vas ako je riječ o kratkoj relaciji, rezervirati nešto, organizirati kemijsko čišćenje, pa čak i unaprijediti vas da dobijete bolju sobu, samo ako me lijepo zamolite. No, to nitko ne čini, jer svi misle da sam ja samo vratar``, napisao je jedan vratar, piše Express. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.