x

Osam znakova koji otkrivaju da imate kvalitetnu vezu!

Kad upoznate pravu osobu osjećate da je to - to. No premda se svi vodimo osjećajima te imamo i određene kriterije za osobu s kojom ćemo provesti život, bračni savjetnici i stručnjaci za ljubavne odnose tvrde kako ima i nekih jasnih znakova koji pokazuju da ste u pravoj vezi.

Prema njima čak je osam znakova koji otkrivaju da ste u vezi ili braku s pravom osobom.

Znate što ta osoba treba da bi se osjećala voljenom iako je to možda različito od onoga što vi trebate

Neki ljudi cijene i vole kada im partner donese šalicu kave u krevet. Neki pak umjesto takvih znakova pažnje žele da partner ili partnerica primijete kako su se sredili, novu frizuru ili nešto slično. Drugima je pak želja za seksom i privlačnost znak povezanosti i ljubavi. Stvar je u tome što svi imamo različite poglede na pružanje i primanje ljubavi. Ukoliko znate što vaša posebna osoba treba i ukoliko joj to sa zadovoljstvom pružate, onda je to prava osoba za vas. 

Svađate se, ali konstruktivno 
Konflikti su dio svake veze, no način na koji se svađate otkriva jeste li našli pravu osobu. Naime, iz načina na koji rješavate probleme možete predvidjeti hoćete li ostati zajedno. Ako je vaša svađa 'fer', ona u kojoj ne vrijeđate, ne psujete, te uvažavate jedno drugo, onda vaša veza ima budućnosti. 

Privlačite se fizički i iz toga crpite dio samopouzdanja 
‘Fizička privlačnost i seksualna strast pokretačka je životna sila kao ništa drugo’, kaže Iris Krasnow, autorica ‘Sex After... Women Share How Intimacy Changes As Life Changes’. 

Dovoljno ste različiti da budete interesantni jedno drugom, ali sličnih pogleda u stvarima koje su bitne
Suprotnosti se privlače, a osoba koja ima različite interese i hobije sigurno otvara nove vidike i djeluje kreativno. No u nekim temeljnim životnim vrijednostima poput odnosa prema obitelji, religiji, odgoju djece jako je važno da se partneri slažu. 

Obitelj i prijatelji prihvaćaju tu osobu 

Osobu s kojom ste odlučili provesti život prihvaća i vaša obitelj i prijatelji. Naime, visok stupanj socijalne potpore, posebno jako bliskih i dragih osoba ključan je za sretan brak i vezu. Prijatelji i obitelj obično uvijek i imaju objektivniji pogled na partnera. 

Ugodno je upustiti se u zajedničku pustolovinu pod plahtama 
Parovi koji su u čvrstim stabilnim vezama mogu se upuštati u spontani seks, ali i razne seksualne eksperimente u kojima se osjećaju ugodno. 

Spremni su umjesto zamjenice ‘ja’ koristiti ‘mi’

Predanost vezi i napredak u cilju očvršćivanja i izgradnje veze. Razmišljanje što je dobro za vas oboje. Partneri koji misle i u razgovoru upotrebljavaju zamjenicu 'mi' artikuliraju zajedničke snove, vrijednosti i želje, imaju bolje šanse da dugoročno ostanu zajedno. 

Partner vam nedostaje kada niste s njim 

Ako se na vas ne primjenjuje pravilo 'daleko od očiju, daleko od srca', na pravom ste putu. Partneri koji jedni drugima nedostaju, kada su fizički razdvojeni imaju jaku emocionalnu povezanost i ovo je još jedan dobar znak da ste odabrali pravu osobu.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.