x

Osnovna škola „Skender Kulenović“ Zenica proslavila 39. rođendan!

„Na pravi put sam ti majko iziš`o“, rekao je u svojoj pjesmi Skender Kulenović, čije ime nosi naša škola. Osnovana je 29.08.1978. godine i uspješno radi već dugi niz godina.

Škola se nalazi u zeničkom naselju Radakovo, na adresi prof. Mustafe Čauševića bb, a područna škola u naselju Klopče. Školske 2016/2017. godine,nastavu pohađa 820 učenika raspoređenih u 35 odjeljenja. Od 75 zaposlenika, 59 su direktno uključeni u nastavni proces.

 

Vizija i misija

 

Jednak pristup i kvalitetno obrazovanje za svako dijete kroz otvorenost i saradnju škole na putu razumijevanja, brige, saradnje i aktivnog učešća u unapređenju svih segmenata života škole.

 

Nastavnici ne slušaju samo glasove učenika o školi kakvu oni žele, nego je zajedno sa učenicima grade i unapređuju.

 

Pjesnik čije ime nosi naša škola, Skender Kulenović, u jednoj svojoj pjesmi je napisao: „Na pravi put sam ti majko iziš`o“, a mi nastavnici i učenici ove škole se trudimo da na pravi put izađemo. To postižemo tako što obrazujemo ne samo dobre đake, nego ih uključujemo i u mnoge vannastavne aktivnosti na koje smo posebno ponosni i svojim uspjesima zauzimamo zavidno mjesto u gradu i u Ze-do kantonu, a koje nas uče znanju, ali i odgoju i koje nas spremaju za život.

 

Osnovna škola „Skender Kulenović“ pored obrazovanja veliku pažnju posvećuje odgoju učenika i razvoju vještina učenika i roditelja koje će im omogućiti zdrav i sretan život.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.