x

Osnovna škola za djecu s poteškoćama proslavila 50-i rođendan!

Sa ponosom možemo reći vrlo uspješnih 50 godina. Školu pohađa 50 učenika, uzrasta od 7 do 21 godine starosti. Oni su podijeljeni u jedanaest odjeljenja prema godinama starosti i psiho-fizičkom stanju. 

Škola je počela sa radom 1967. godine i od tada konstantno odgaja i obrazuje učenike sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju. 

 

Škola je ustanova od posebnog društvenog interesa i kao takva zaslužuje da ima slobodno možemo reći povlašten, čvrsto utvrđen i definisan status u našem društvu. Ovo obrazlažemo činjenicom da Smo jedina škola u Ze-do kantonu u kojoj se vrši osnovno obrazovanje, specijalnog karaktera. Glavni cilj i naša vodilja je, osposobiti učenike da po završetku školovanja budu samostalne osobe, spremne za životne izazove koji se postave pred njih. Sigurni smo da u tome uspijevamo i nastavljamo raditi u tom pravcu. Tokom svog postojanja škola je promijenila nekoliko naziva, pa tako od 2011. godine, nosi današnji naziv. Nastavni proces se odvija svakodnevno, a obavlja ga edukovan i stručan kadar. Naime, naši nastavnici, defektolozi i stručni saradnici pružaju svoj maksimum u radu sa našim učenicima. Uslovi su zadovoljavajući, ali naravno menadžment škole ulaže velike napore kako bi se uslovi u mnogome poboljšali - istakao je direktor ove ustanove.

 

Škola ima vrlo uspješnu saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Pedagoškim zavodom ZDK. 

 

Gosti priredbe bili su učenici Osnovne muzičke škole Zenica., dok su učenici škole sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju izveli bogat kulturno umjetnički program koji je izmamio dugotrajan aplauz prisutnih.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.