x

Osramotio suprugu na dan poroda do te mjere da je žena sa bebom pobjegla iz bolnice!

Užičanin srednjih godina, čija se žena carskim rezom porodila u srijedu popodne, nasilno je upao u porodilište užičke bolnice. Od babica, kojima je otimao mobilne telefone i prijetio, zahtijevao je da njegovoj supruzi daju lijekove protiv bolova. Prema nezvaničnim saznanjima Blica radi se o ljekaru opšte prakse koji je ranije stažirao na ginekologiji, a koji nije zaposlen u užičkoj bolnici.

Zajedno sa svojim bratom, a obojica su bili pod dejstvom alkohola, kroz odjeljenje neonatologije ušao je na ginekologiju i za prijemnim pultom govorio babicama da njegova žena trpi jake postporođajne bolove i tražio da joj daju terapiju.

 

Par minuta prije toga „sretni tata i stric“ automobilom su, velikom brzinom prošli kroz kapiju bolnice i parkirali vozilo u „nedozvoljenom prostoru“. Prava je sreća, rečeno je, da nisu pokosili medicinsko osoblje i „civile“ koji su se u tom trenutku nalazili u bolničkom krugu.

 

Na upozorenje portira da je na tom mjestu zabranjeno parkiranje odgovorili su sa: „marš“ i otišli u bolnicu.

 

– Oko 14.30 kroz neonatologiju su ušli na ginekologiju, u sterilni prostor u kome nije dozvoljen ulazak civilima, i prijeteći vikali na babice da njegova žena, odnosno snaha, trpi jake bolove i da joj treba terapija. Jedna od babica, kojoj su prijetili i otimali telefon, je doživjela psihički šok, ali je uprkos tome nastavila da se brine o porodilji koja je cijelo popodne preplakala zbog incidenta koji je napravio njen suprug. Od 1988. kada je izgrađeno novo porodilište ovakav incident se ne pamti – priča za dr Vladislav Tripković, načelnik ginekologije.

 

Babice su, nastavlja sagovornik, pokušale da alarmiraju bolničko obezbjeđenje i policiju, ali su ih ova dvojica omeli u tome otimajući im mobilne telefone. Toliko su glasno vikali, kaže doktor, da su se porodilje u tri ginekološke i jednoj sobi intenzivne porodiljske njege uznemirile, čak i zaplakale, a među njima je bila je i supruga jednog od braće.

 

Nije bilo nikakvog razloga, kaže Tripković, za nasilno ponašanje na odjeljenju, jer je postporođajni tok kod porodilje za koju je „urgirao“ suprug, proticao uredno, a beba je imala vitalne parametre. 

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.