x

Osvojiće i najizbirljivije: Šarlota - lako se pravi, a još lakše i zasladi!

Markiza je još jedan naziv za ovu poslasticu kojom ćete ostaviti bez daha sve ukućane, ali i goste...

Sastojci: 

 

3 pakovanja piškota ili 300 gr 

 

9 jaja 

 

200 gr šećera u prahu 

 

100 gr kristal šećera 

 

250 gr margarina 

 

250 gr čokolade 

 

mlijeko za umakanje piškota, oko 200 ml 

 

Za gornji sloj: 

 

400 ml slatke pavlake 

 

u pola dodati 2 kašike čokoladnog krema 

 

Priprema: 

 

Ulupati žumanca sa 100 gr kristal šećera i staviti na paru da se kuva. Kuvati 12 minuta od trenutka kada voda provri ispod šerpe. Poslije12 minuta dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi, zatim skloniti sa vatre da se hladi.

 

Ulupati margarin sobne temperature sa 100 gr šećera u prahu. Margarinu dodati ohlađen krem sa čokoladom i sve umutiti. Na kraju ulupati belanca sa 100 gr šećera u prahu u jaku i sjajnu pjenu. Polako belanca dodati prethodno umućenom kremu. Dodati pola, umutiti najsporijom brzinom miksera, pa dodati drugu polovinu i umutiti opet. Ne mutiti predugo. 

 

U krugli kalup slagati uspravno piškote. Umočite u mlijeko stranu koja nema na sebi šećer i tu stranu stavite na spoljnu stranu kalupa. Kada poslažete okolo umačite piškote i poslažite po dnu. Istresti cijelu smesu krema i poravnati. Tortu ostaviti 2 sata u zamrzivač. Izvaditi staviti na tacnu pa skinuti obruč. Torta odlično stoji i bez trake (samo radi dekoracije). 

 

Umutiti slatku pavlaku, pa pola premazati preko fila, a u ostatak dodati čokoladni krem. Poslužiti poslijenekoliko sati da piškote omekšaju.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.