x

Otac invalid iz puške ubio sina !

Blažan Tešanović (85) ubio je prekjučer oko 11.30 sati ispred porodične kuće u selu Skugrić kod Modriče svog sina Aleksu (68). Nakon što ga je otac upucao, Aleksu su komšije povezle prema Domu zdravlja u Modriči, ali je 68-godišnjak podlegao na putu.

Blažan je uhapšen zbog ubistva sina te krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava. 

Obdukcijom tijela ubijenog koju je obavio vještak medicinske struke Ljubomir Curkić ustanovljeno je da je Aleksa usmrćen hicem koji ga je pogodio u predjelu grudi.

Nasut šljunak 

Ekipa ``Dnevnog avaza`` jučer je posjetila kuću ubijenog u Skugriću. Kuće oca i sina dijeli samo istruhla ograda. Na mjestu gdje je bila lokva krvi nasut je šljunak. 

Maćeha ubijenog Jovanka, zbog sigurnosti, smještena je u Sigurnu kuću u Modriči.

Mira, supruga ubijenog, ispočetka nije željela razgovorati s novinarima, ali se nakon izvjesnog vremena predomislila. 

- Svi pričaju moj je Aleksa bio ovakav, onakav, a on je samo želio pomagati drugima. Njega je, napišite, ubila njegova maćeha Joka, ona je iz kuće izvela njegovog oca koji je bio u invalidskim kolicima i dodala mu skraćenu pušku da ubije moga Aleksu. Kada je njegov otac rekao: ``Sine ubit ću te``, on je kazao, ne znajući da će mu to biti posljednje riječi: ``Pa ubij me, tata, ti si mi otac`` i pucanj je odjeknuo - kazala je Mira. 

Tri braka 

Jedan od komšija, koji nije želio da mu otkrivamo identitet, kazao je da se uhapšeni Blažan tri puta ženio i ima djecu iz tri braka, te da je u toj kući uvijek bilo nesloge i da je policija često dolazila. 

- Ubijeni Aleksa je zbog poremećenih odnosa porodicu napustio sa 15 godina i otišao u bijeli svijet. Priča se da se bavio kriminalnim radnjama, zbog čega je više puta osuđivan, a prije dvije godine pušten je iz njemačkog zatvora s višegodišnje kazne, pa je počeo život u svom selu. Prije toga bio je u Italiji, u kojoj je sebi dodao prezime Nogi, jedne od bivših supruga.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Policijske stanice Modriča i Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, a uviđajem je rukovodila okružna tužiteljica Karolina Čalić-Topalović.

Izvor: Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.