x

Otac koji je izbo blizance: NATJERALI su me da ZAKOLJEM djecu!

Dejanu Krstičiću (35), profesoru fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Štrpcu, koji je u ponedjeljak nožem ubio svog sina Nemanju starog svega 40 dana, dok je drugog blizanca Danila izbo, prikazivali su se u posljednje vrijeme crni ljudi po kući.

To je za „Alo!” ispričao mještanin Štrpca, mjesta na jugu Kosova i Metohije.

 

Da se sa Dejanom nešto čudno događa primijetio je prije dva i po mjeseca i njegov tast Dragan Kuzmanović iz Brezovice, i to kada je njegovu kćerku mjesec dana prije porođaja odveo u Kragujevac.

 

- Tamo je otišao sa svojim ocem i iznajmio stan kako bi bili blizu Ane. Tada se uplašio šta će da bude sa Anom i bebama, ali smo to pripisivali strahu zbog porođaja jer su djeca začeta vantjelesnom oplodnjom u Skoplju. Kada su se vratili kući, ti strahovi su se nastavili, pa je mojoj supruzi Ani pričao da se plašio šta će biti sa njegovim poslom i sa njima, pošto je radio po tri-četiri sata dnevno za nekih 20.000 dinara, a da su male šanse da nađe drugo radno mjesto.

 

Pričao je da se boji da će mu Albanci oteti i masakrirati djecu i njega uhapsiti zbog nekog zločina, iako nije imao razloga za to, pošto je imao samo 15 godina kada je bio rat. Govorio je: „Šta će biti sa djecom ako mi se nešto desi“ - rekao je Dejanov tast za „Alo!”.

 

Dragan Kuzmanović navodi da je te znakove Dejan pokazivao s vremena na vrijeme i da je bio zauzet brigom oko djece, prema kojoj je bio pažljiv, pa su u porodici mislili da je to prolazna faza.

 

- Nije ispuštao djecu iz ruku. Hranio ih je, pazio. Ma ružnu riječ nije rekao mojoj kćerki. Onda je moja kćerka, koja je psiholog po struci, primijetila da je postao uzrujan i da proviruje kroz prozor čim prođe neki automobil. Izbjegavao je u posljednjih mjesec dana da se nađe sa društvom kao što je ranije činio. Prije tragedije bili su kod nas na Brezovici i vratili su se, a moja kćerka ga je ubijedila da sljedećeg jutra sa njegovim ocem idu u Kosovsku Mitrovicu prvi put kod psihijatra. Prije toga za to nije htio da čuje kako se ne bi pročulo u školi i mjestu - kaže Dragan.

 

Kobne večeri, dodaje Dragan, Dejan je večerao sa Anom (30), a onda je uzrujano ocu i majci rekao da idu po drva, dok je njegov stariji brat Nenad bio u drugoj sobi.

 

- Dok je Ana sklanjala posuđe sa stola, on je uzeo kuhinjski nož iz fioke i počeo da ubada bebe, koje su počele da plaču. Sve se desilo u djeliću sekunde. Ana je skočila na njega i uspjela da ga obori, iako je on jak i sportista, a onda je Dejanov brat istrčao iz sobe. Da nije Ana skočila na njega, ubio bi i malog Danila. Ona je počela da bježi sa djecom napolje, a brat je ostao sa Dejanom - ispričao nam je šokirani Dejanov tast.

 

Mještani kažu da su primijetili da se sa Dejanom nešto čudno dešava kad bi ponekad dolazio sam u kafić.

 

- Naručio bi dva piva i onda se kuckao sam sa sobom - pričaju mještani Štrpca.

 

Mali Nemanja, koga je otac izbog nožem, sahranjen je na lokalnom groblju, u užem krugu porodice.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.