x

Otac ostavio slijepu djevojčicu na pruzi da je ubije voz, dogodilo se dvostruko čudo!

Manastir Ostrog smješten u samoj litici visoko u crnogorskim planinama sazidan je sredinom 17. stoljeća i posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom. Među pravoslavnim vjernicima, ali i mnogim ljudima drugih vjera slovi kao mjesto na kojem se događaju čuda. Mnogi pričaju o čudesnim ozdravljenjima koja su se dogodila ljudima nakon što su posjetili taj manastir. Beogradski Telegraf donosi priču o slučaju slijepe djevojčice Vere koja je nakon boravka u manastiru – progledala.

Neželjenu djevojčicu spasili dobri ljudi

 

Vera je rođena 1960. godine kao četvrto, neplanirano i neželjeno dijete u obitelji iz Subotice. Otac je novorođenu ostavio na pruzi želeći njezinu smrt. No, dobri čovjek po imenu Branko čuo je njezin plač i spasio je. Brabnko i njegova supruga Nada potom su usvojili djevojčicu.

 

Nakon dva mjeseca, primijetili su da malena ima problem s vidom. Odveli su je liječniku koji je potvrdio njihove sumnje. Potom su je vodili i po bolnicama, no liječnici nisu imali lijeka za njezinu bolest.

 

Čudesni oporavak nakon sna s anđelom

 

Nakon nekog vremena odlučili su djevojčicu odvesti u manastir Ostrog, čuvši da su ljudi ondje doživjeli čudesne oporavke. Tamo su duhovnici molili nad njom, udijeljivali joj blagoslove i prizivali ozdravljenje.

 

Jedne noći Vera je usnula anđela koji ju je pozvao k sebi. Djevojčica se prenula iz sna, otvorila oči i, kako kažu, vrisnula ugledavši svjetlost.

 

Nakon toga, ostala je s roditeljima još nekoliko dana u manastiru tijekom kojih je najprije počela, kao kroz maglu, nazirati sjene i obrise, da bi na kraju posve progledala.

(net.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.