x

Otac ušao u sinovu sobu, a ono što je tu vidio užasnulo je javnost!

Nakon svađe sa svojom mlađom sestrom, osmogodišnji dječak nižih razreda osnovne škole otišao je u svoju sobu. Niko nije mogao ni slutiti šta će upravo taj događaj izazvati i koji će biti epilog svega.

Razlog svađe Christopher Furniss-Roea i njegove sestre toliko je bizaran, a konkretno posvađali su se oko kantice za plažu.

 

Nakon 15 minuta otac je ušao u sobu, a prizor koji je vidio ostavio ga je bez teksta. Njegov osmogodišnji sin, pronađen je kako visi sa svog krevetića na sprat obješen o remen svezan za vrat.

 

Užasnuti otac Jason skinuo je omču s vrata svog sina koji je bio bez svijesti. Pokušao mu je dati vještačko disanje, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. U bolnici su ga priključili na aparate, ali idućeg dana morala je biti donesena bolna odluka o njihovom isključivanju. Povrede su bile preteške i proglašen je smrtni ishod.

 

Zakonski, tragedija je proglašena nesretnim slučajem.

 

Pretpostavlja se da dječak nije imao namjeru da sebi oduzme život, već da je želio odglumiti vješanje i tako dobiti simpatije i oproštaj za nestašluk koji je nedugo prije toga učinio. I to na dan kad je bio jako sretan zbog uspjeha na školskom sportskom takmičenju. No, sve je krenulo u pravcu tragedije.

(Novi.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.