x

Otarasite se bubuljica preko noći!

Bubuljice na licu nikada nisu prijatan prizor, posebno ako imate važan sastanak  ili morate da prisustvujete važnom društvenom događaju.

Zato uvijek treba da budete spremni za ove neželjene iznenadne ,,goste`` na vašem licu.

 

Na prvom mjestu, da bi bilo koji od ovih tretmana bio uspješan, morate da se suzdržite od cijeđena i čačkanja bubuljice. Time ćete stanje samo pogoršati!

 

Pasta za zube

Za početak dobor operite lice kako biste uklonili sve nečistoće. Kada završite sa pranjem, nježno ga tapkajte peškirom da se osuši, jer ćete trljanjem proširiti bakterije iz bubuljice svuda. Sljedeći korak jeste da malu količinu paste za zube nanesete na bubuljicu i ostavite je do jutra. Pasta će isušiti bubuljicu i ubrzati njeno nestajanje.

 

Led

Još jedan odličan način da se oslobodite bubuljica preko noći je led. Led će pomoći da poboljšate cirkulaciju krvi u području zahvaćenom bubuljicom.

 

Kako to funkcioniše? Ovaj brzi lijek će zamrznuti pore i ukloniti svu prljavštinu i višak masnoće. Predlažemo vam da ga koristite 3 puta dnevno ako želite da se brzo oslobodite bubuljice. To će pomoći da se smanji upala.

 

Med

Med je jedan od najboljih lijekova za bubuljice. On je prirodni antibiotik koji će pomoći da se spriječi infekcija i ubrza proces izliječenja akni. Predlažemo da stavite malo meda na pamučni tufer, a zatim nježno masiranje pogođene oblasti. Neka odstoji oko 30 minuta, pa ga isperite toplom vodom.

 

Limunov sok

Sok od limuna je veoma bogat vitaminom C i ima adstrigentno svojstvo, tako da će pomoći brže isušivanje bubuljice. Koristite svjež limunov sok umjesto flaširanog. Uzmite pamučni tufer i umočite ga u svježe iscijeđen limunov soka. Zatim ga nanesite na zahvaćena područja i ostavite ga preko noći. Ujutru vas čeka prijatno iznenađenje!

 

Bijeli luk

Iako može izgledati iznenađujuće, bijeli luk je odličan prirodni lijek koji će vam pomoći da se brzo otarasite bubuljice. Bogata sumporom, bijeli luk će ubrzati proces sušenje i izliječenja bubuljice. Isijecite svjež čen bijelog luka na pola i nježno ga trljajte na bubuljice. Poslije 5 minuta, operite kožu sa toplom vodom. Dobićete nevjerovatne rezultate. Savjet: Možda ćete željeti da uradite ovaj tretman prije spavanja, jer oštar miris bijelog luka može ostati satima na vašoj koži nakon nanošenja.

 

Bjelance

Bjelanaca su takođe nevjerovatan prirodni lijek koji će vam pomoći da se oslobodite bubuljica. Sve što treba da uradite je da odvojite bjelance od žumanceta, umutite ga kratko, a zatim nanesete smjesu kođu zahvaćenu aknama i bubuljicama. Neka ostane na licu do sledećeg jutra kada treba da ga uklonite toplom vodom. Vaša koža će biti svježa i sjajna, a vi ćete se osjećati mnogo bolje.

 

Para

Para je vaš odgovor na problem bubuljica. Pomoći će da se otvore pore i ukloni prljavština i višak masnoće. Sipajte toplu vodu u činiju i nadnesite lice iznad nje, tako da se dođe u kontakt sa parom (nemojte biti previše blizu da se ne opržite). Bilo bi dobro i da stavite tanki peškirić preko glave i svu paru usmjerite na lice. Isperite  mlakom vodom i sredstvom za čišćenje i nanesite neku hidrantnu kremu.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.