x

Otkrivamo: Zbog čega je Ceca Ražnatović sva u modricama?!

„Svi imamo neke svoje probleme, ali ne smije da postoji nijedan razlog za nasilje! Kod nas se dosta ćuti o problemu porodičnog nasilja, jer ljudi to smatraju sramotom. I jeste sramota. Ali sramota je da vas neko tuče, a da vi to trpite!“ Ovo poručuje pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je podržala Kurirovu akciju „Stop nasilju“.

Biti glasan

 

Poznata folkerka kaže da ne zna šta bi mogao da bude razlog velikog broja slučajeva porodičnog nasilja u Srbiji, ali uvjerena je da svakog nasilnika treba obavezno prijaviti:

 

- Lično, mislim da treba prijaviti nasilnika ko god da je to! Da li je to otac, sin, muž ili brat - takve stvari treba prijaviti policiji i zaustaviti ih na svaki način. Zato i postoji ova akcija Kurira, koju izuzetno podržavam, da svi glasno pokažemo svoj stav o tome. Smatram da ako dovoljno glasno govorimo o problemima, tek onda možemo nešto i definitivno da promijenimo.

 

Prema njenim riječima, veoma je važno da se javne ličnosti uključe u kampanju za sprečavanje nasilja.

 

- Pored nas koji radimo koliko možemo, država je ta koja najviše treba da uradi na ovom polju. To podrazumijeva i pooštravanje kazni za nasilje, ne smije da postoji milost ili bilo kakvo opravdanje da se spase nasilnik. U obzir može da dođe i neko dugoročno liječenje kod psihologa ili drugog stručnog lica. Niko ne smije da trpi ničije zlostavljanja i psiho-fizičku torturu - kaže proslavljena pjevačica i dodaje:

 

Osuditi

 

- Porodičnog nasilja ima svugdje u svijetu, ali mislim da je to mnogo učestalije u našoj zemlji. Vrlo se ružne stvari dešavaju, mnogo je porodičnog nasilja u Srbiji, pratim sve što piše u medijima. Svi kao društvo moramo da učestvujemo i da osudimo nasilje i nasilnike.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.