x

Otkrivamo kako dobiti curicu ili dečka - može se uticati na to!

Puno toga ima utjecaj hoće li par dobiti curicu ili dječaka. Vjerovali ili ne, na to utiče čak i posao kojim se budući otac bavi, koliko su partneri stari, broj sek*ualnih odnosa.. Nakon potvrde trudnoće, prvo što sve zanima je: curica ili dečko? UZV “zna” oko 18. sedmice, ponekad već i 14., no možete se zabaviti i uz ove metode proricanja spola nasljednika.

Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi djevojčicu. Istraživači su to zaključili proučavajući 1,7 milionaa trudnoća. Vjeruju da je uzrok mučnine povišena razina estrogena u krvi. Ako liječnik nije siguran vidi li na UZV-u spol, pitajte ga za otkucaje srca. Obično dječaci imaju više od 140 otkucaja u minuti a curice manje.

 

Osim ovih znanstveno potkrijepljenih metoda, ima i onih koje se prenose generacijama. Tako bi prištići na licu trebali najavljivati djevojčicu. Test s češnjakom kaže da će izlaziti na sve pore nakon što ga pojedete nosite li dečka. Način na koji ste okrenuli dlanove, vrtjeli prsten ili izabrali vilicu, a ne žlicu, navodno su također proročanski. Činjenica je da je šansa da pogodite 50-50, a nakon devet mjeseci sigurno ćete doznati. 

 

Dječaci onima koji žive zajedno

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 86.000 roditelja pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobivaju dječake; 51,1 posto parova postali su roditelji dječaka, ali znanost nije pronašla razlog.

 

Stariji parovi dobivaju curice

Žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobivaju žensku djecu zbog utjecaja hormona i kvalitete spe*matozoida, zaključili su znanstvenici.

 

Ženska djeca vole stres i uzbuđenja

Prema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu prije nego što zatrudne, češće rađaju djevojčice.

 

Otpornije cure rađaju se zimi

Više curica začeto je zimi. Ovo je primijećeno i u životinjskom svijetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spe*miji koji stvaraju curice su izdržljiviji.

 

Važno je i čime se tata bavi u životu

Provedeno je više istraživanja na temu povezanosti očeva zaposlenja sa spolom djeteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumijeva stresne situacije može kao rezultat dati rađanje djevojčica. Među tatama ženske djece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...

 

Želite li dječaka, ne apstinirajte

Češći se*s povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili posljednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dječaka. Zbog učestalih odnosa spe*miji imaju manje glave i kraće repove. Spe*matozoidi koji stižu do jajne stanice sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje djevojčica.

 

Lijepe imaju kćeri

Evolucijski psiholog dr. Satoshi Kanazawa tvrdi da privlačne žene imaju veću šansu roditi curicu. Kaže da je to evolucijski trik jer ženama je fizička ljepota korisnija nego muškarcima, a mame na djecu prenose najbolje gene.

 

Kraće žive

Znanstvenici smatraju da mame dječaka žive kraće zbog testosterona koji im slabi imunološki sustav tijekom trudnoće. Neke studije pokazale su i da žene troše više energije u proizvodnji mlijeka za dječake. 

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.