x

Otkrivena istina o napadaču iz Minhena!

Više sati straha pretrpjeli su stanovnici Minhena kada je mladić počeo pucati u gradu usmrtivši devet, a ranivši 16 osoba. Vjeruje se da je nakon toga izvršio samoubistvo, a specijalci su pretresli stan njegovog oca.

Utvrđeno je da je 18-godišnji napadač iransko-njemačkog porijekla živio s roditeljima u okrugu Maxvordstadt, te da je pohađao školu u blizini. Njegove komšije su kazale da su ga jučer vidjele.

 

``Živio je pored mene. Viđao sam ga povremeno, ali ga nisam poznavao. Jedan moj prijatelj bio mu je školski drug. On kaže da je bio miran tip. Prepoznao ga je na snimcima``, ispričao je jedan od komšija novinarima Bilda.

 

Tijelo mladića za kojeg se vjeruje da je sam organizovao i izveo napad pronađeno je ispred trgovačkog centra Olympia. Uz mrtvo tijelo napadača pronađen je i pištolj iz kojeg je pucao. Njegov otac je zadržan na ispitivanju u policiji.

 

Njemačka policija jutros je objasnila neke okolnosti napada, ali nema saznanja o motivima i pozadini napada. Nije potvrđeno ni da li je riječ o napadaču samoubici, niti da je na djelu terorizam.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.