x

Otkriveno: Ovo je najbolja stvar koju možete učiniti za svog muškarca!

O ovome možda niste razmišljale. 

Postoji puno stvari koje biste učinile za muškarca kojeg volite, no nauka tvrdi da postoji jedna najbolja koju možete učiniti, kako bi on bio najsrćtniji, a to je da se brinete o sebi. Kako oni tvrde, koliko ste vi zdrave, utiče na to koliko je i on zdrav.

 

Istraživanje je uključivalo 3700 vjenčanih parova, koji žive zajedno, a ono je sprovedeno u Londonu. Jedna od voditeljki istraživanja, Sarah Jackson, otkrila je kako je polovina pušača prestala pušiti, kada je to učinio njihov partner, a 1/3 gojaznih žena izgubila je na težini, dokazujući kako bi moglo biti puno istine u hipotezi o zdravom partneru.

 

Razmišljate da počnete živjeti zdravijim životom? Neka vam ovo bude još jedan razlog zašto da s tim počnete što prije. Takođe, dobra je vijest što to mogu biti u početku i samo male promjene. Počnite s uvođenjem zdravije hrane u obroke.

 

``Vaša odlučnost da prestanete s lošim navikama, pomoći će i vašem partneru da donese istu odluku, a to vas može dodatno povezati i učiniti ne samo zdravijima, već i srećnijima``, zaključila je Sarah.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.