x

Otvoren 11. Kids Festival!

Tradicionalnom šarenom paradom kroz uži centar Sarajeva  danas je započelo 11. izdanje najposjećenije manifestacije za djecu i mlade u regionu. 

``Uzimajući u obzir katastrofalne posljedice koje su prouzročile nedavne poplave u našoj zemlji, želimo da  ovogodišnji KIDS Festival bude svojevrsna oaza u kojoj djeca mogu nastaviti sanjati svoje snove bez obzira na sve. Sa inicijativom KIDS 4 KIDS istovremeno ćemo kod mališana afirmisati osjećaj za solidarnost sa prijateljima u nevolji te djeci koja nam  dolaze iz najugroženijih područja omogućiti da barem na kratko povrate osjećaj normalnosti `` izjavila je Susanne Prahl direktorica  KIDS Festivala.

 

Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi se priključio I veliki broj zvanica među kojima su: Doris Pack, počasna ambasadorica KIDS Festivala te Christian Schwarz Schilling  bivši visoki predstavnik u BiH. 

 

``Drago mi je što sam došla ovdje na kraju svoje karijere kao političarke u Evropskom parlamentu, koja je trajala 38 godina. Kid`s festival je sjajan događaj za BiH, posebno nakon prirodne katastrofe koja je zadesila državu. Festival pruža nadu u ovim teškim vremenima, političkih i klimatskih katastrofa i drago mi je što postoje pokreti u Sarajevu i BiH koji će ujediniti državu i omogućiti bolji život građanima``, istakla je Pack. 

 

``Želimo da BiH ove godine postane održiva zemlja, a KIDS Festival nam pokazuje kako da budemo sretni zajedno i kako da sarađujemo. Zajedništvo nakon prirodne katastrofe pokazalo je da nivo saradnje na koju su ljudi spremni. Drago mi je što sam ovdje i nadam se da će BiH postati trajni simbol za dobru budućnost na kojoj svi morao raditi``, naglasio je bivši visoki predstavnik u BiH. 

 

Šarenoj povorci kroz glavne sarajevske ulice pridružili su se Ivica Šaric (ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo) Roland Gilles (ambasador Francuske u BiH) Martin Pammer (ambasador Austrije u BIH) te brigadir Ole Fauske (zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo) . U olimpijskoj dvorani Zetra premijerno je izveden novi KID’S SHOW te je prikazan film OBLAČNO SA ĆUFTAMA.

 

 

Radionice, izložbe, zabave i standovi 11. KIDS Festivala biti će otvoreni svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.