x

Otvoren G-Drive 6. međunarodni fudbalski turnir U-17 ``Igraj fudbal, živi život``!

Na stadionu Otoka jučer je završen prvi dan G-Drive 6. međunarodnog Fudbalskog Turnira U-17 ``Igraj Fudbal Živi Život``. Prvu utakmicu na turniru su igrali FK Sarajevo - FK Slovačko, koja je završena ruzltatom 1-0, a pogodak je postigao Andrej Đokanović.

U drugoj utakmici Željezničar je savladao Partizan sa 2-1. Željezničar je poveo s bijele tačke golom Alena Nuhanovića nakon čega slijedi dominacija Partizana, ali bez konkretnog udarca prema golu.

 

Željezničar je iskoristio otvorenu igru crno bijelih i iz jedne kontre primorao golmana Partizana na prekršaj van 16 metara što je značilo automatski crveni karton.

 

U drugom poluvremenu plavo bijeli su dobro iskoristili igrača više i povećali vodstvo na 2-0, a gol je postigao Mujić.

 

Crno bijeli su do kraja utakmice uspjeli smanjiti pogotkom Radića. 

 

Nakon završene utakmice direktor maloprodaje ``Gazprom`` u BiH, a koji su i generalni sponzor turnira, Nikola Knežević otvorio je turnir.

 

Olimpic i Cibalia su odigrali odličnu utakmicu u kojoj smo u prvih pet minuta vidjeli 2 pogotka u obje mreže.

 

Olimpic je poveo golom Dedovića da bi odmah u narednom napadu Cibali izjednačila preko Drena, a zatim odličnom igrom ubrzo i povećala vodstvo na 2-1, gol je postigao Križanović.

 

Olimpic je napadao, ali bezuspješno što su gosti iz Vinkovaca iskoristili i postavili konačan rezultat 3-1 preko Blizanca.

 

Posljednju utakmicu turnira su igrali Budućnost i Olimpija, tvrda utakmica s mnogo prekršaja odgovarala je više mladim igračima Budućnosti koji su nametnuli taj stil igre i uspjeli u posljednjoj minuti prvog poluvremena da postignu pogodak preko Milića.

 

Olimpija je u drugom poluvremenu dobila i crveni karton što je igračima Budućnosti otvorilo prostor za dodatne napade koje su krunisali pogotkom i postavili konačnih 2-0 preko Bulatovića.

 

Danas su na rasporedu utakmice:

 

Partizan-Budućnost u 11 sati

Cibalia-Sarajevo u 13 sati

Slovačko-Olimpic u 15 sati

Olimpija-Željezničar u 17 sati

 

Ulaz na stadion Otoka je besplatan.

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.