x

Otvorite sanduk da posljednji put vidim dijete: Otac jaukao za nesrećno stradalom kćerkom koju je ubio njen brat!

SVRLJIG - Školski drugovi i drugarice, komšije, prijatelji, poznanici i rođaci odali su posljednju počast Jovani Đorđević koja je u srijedu sahranjena na groblju u Svrljigu. Tiho i dostojanstveno u mimohodu, više hiljada Svrljižana odalo je poštu Jovani u njenom domu u Oblačinskoj ulici.

Jauci i suze Jovanine majke Irene Đorđević i sestre Tijane, kada je kovčeg spuštan u raku, parali su uši i lomili i najtvrđa srca ljudima koji su se okupili. Otac Jovan u suzama se oprostio od svoje mezimice. Hitna pomoć je bila sve vrijeme prisutna da ukaže pomoć svima onima kojima je tokom sahrane od tuge pozlilo.

 

- Otvorite sanduk da posljednji put vidim dijete – zatražio je Jovan.

 

Uplakana majka stradale djevojke jedva se držala na nogama, skrhana bolom i tugom. Ona se jedva odvojila od sanduka u kojem je bila njena kćerka. Kada je kovčeg spušten u raku, kako običaji nalažu, preko njega je postavljen pokrivač i kese sa garderobom i omiljenim Jovaninim ličnim stvarima.

 

U jednom trenu, potpuno se promijenio život ugledne porodice vrijednih i marljivih ljudi. Nemanja je nepažnjom usmrtio sestru. Porodica je u velikoj žalosti. Jedno dijete su sahranili, drugo im je u pritvoru i prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna.

 

Jovanine drugarice još uvijek ne mogu da vjeruju šta ih je zadesilo. Njena cimerka sa kojom je dvije godine živjela u istom stanu u Nišu, još uvijek ne može da dođe sebi. 

 

Djevojčice pred kojima je tek život, ne mogu da shvate da su okončani svi planovi Jovane.  Jovana je bila vukovac, položila je nedavno vozački ispit, odradila staž kao medicinska sestra u Domu zdravlja u Svrljigu, učila je norveški i planirala odlazak u inostranstvo. Bila je vrijedna i ambiciozna, sve svoje planove je uvijek pažljivo birala i sprovodila u djelo.

 

Nije željela da studira, iako je imala mogućnost. Željela je što prije da se osamostali, da sama sebe izdržava. Nažalost, svi njeni snovi su prekinuti. Njen rođeni brat Nemanja, koga je čuvala i pazila dok je bio mali, sa kim se mnogo voljela i dobro slagala, nesrećno joj je oduzeo život. A samo dan prije toga zajedno su slavili Nemanjin 15. rođendan.

 

Smrt Jovane i hapšenje godinu dana starijeg brata Nemanje, teško je podnijela i četrnaestogodišnja Tijana. Njeni rođaci kažu da je u ovakvoj situaciji jako važno sačuvati prihičko zdravlje Tijane koja je užasno pogođena onime što se dogodilo.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.