x

Ova hrana eliminiše bore!

Naravno da je nemoguće izbrisati one koje već postoje, ali moguće je ublažiti ih i spriječiti pojavu novih.

Ove namirnice obavezno uvrstite u svakodnevnu ishranu:

 

Losos

 

Najbolji izbor kad je riba u pitanju. Losos je posebno bogat omega-3 mastima koje su pogodne za zdravlje srca. Ako vam se ukus ne dopada, nemojte odustajati od ribe, već se opredijelite za sardine, haringu ili skušu.

 

Bademi

 

Kad je riječ o koštunjavom voću, ne možete pogriješiti, ali ipak, badem je mnogima posebno drag upravo zbog svog karakterističnog ukusa. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, koštunjavo voće ima mogućnosz da iznutra „pegla” bore.

 

Jogurt

 

Kako sadrži probiotičke bakterije koje pomažu varenju, ova mliječna prerađevina posebno ubrzava metabolizam koji je, kao što znamo povezan sa starenjem. Pored jogurta u svakodnevnu ishranu uvrstite i kefir.

 

Kinoa

 

Ova drevna žitarica obiluje vlaknima, ali i manganom, fosforom, gvožđem, selenom i kompleksom vitamina B. Konzumirajte par mjeseci samo ½ šolje čudesne kinoe i iznenadićete se rezultatima.

 

Zeleni čaj

 

Iako je piće, a ne hrana, zeleni čaj  i te kako zalužuje da se nađe na ovoj listi. Zahvaljujući snažnim antioksidansima, vaše bore će biti manje vidljive, a pored očiglednog efekta podmlađivanja, lako ćete skinuti i par kilograma.

 

Borovnica

 

Poznato je da je bobičasto voće veoma zdravo, a borovnice su  izuzetno bogate antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala, uzročnika starenja i bora.

 

Prokelj

 

Ova zelena riznica zdravlja poaže i jačanju imuniteta, čišćenju organizma i podmlađivanju tijela. Iako zbog svog ukusa i nije previše popularan, prokelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima i trebalo bi da ga na svojoj trpezi imate bar jednom u dvije nedjelje.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.