x

Ovaj čovjek je digao gladni narod na pobunu!

Aldin Širanović čovjek je koji je zapalio Bosnu i Hercegovinu i digao gladni narod na noge! Širanović je na konferenciji za novinare opisao razloge zbog kojih je osnovao svoju Fejsbuk grupu ``Udar`` i pozvao građane na demonstracije, kako i kako je došlo do njegovog hapšenja i privođenja u MUP TK, gdje su pripadnici specijalne jedinice nad njim primijenili fizičku silu! 

- Godinama gledam šta se dešava s našim gigantima koji su uništeni. Imam primjer moje supruge koja kao visokoobrazovana osoba godinama traži posao i potaknut jednim bolom zbog nepravde odlučio sam se na demokratski način borbe i pozvao građane da mi se pridruže na demonstracijama. Nazivaju nas huliganima zato što smo izašli na ulicu i tražili svoja prava. Mi nismo počeli ni hlupati ni razbijati, niti smo aludirali na to da se neko napada ili razbija. Mi smo, morate znati bili napadnuti, napala nas jer policija – kazao je Širanović.

On navodi da je sve vrijeme i sam sugerisao demonstrantima da ne bacaju kamenje na policiju i da o svemu postoje video zapisi.

- Meni stavljaju na teret napad na službenu osobu, a zaboravljaju da smo iste proteste održali pred Kantonalnim sudom gdje nije bačen ni jedan jedini kamen, ni jedna žvaka na tu zgradu. Oni su izazvali nezadovoljstvo ljudi - kaže Širanović. Opisao je kako je specijalna policija krenula u juriš na demonstrante te njega uhvatila u prostoru Tržnog centra „Omega“. Tu je, kaže, bio pretučen, nakon čega je strpan u policijska kola i odveden u MUP TK, gdje je zadržan. Novinarima je pokazao tragove udaraca policije na svojim leđima. Nereda ne bi bilo da su Čaušević i ministri htjeli da razgovaraju

Protesti u više gradova u BiH Širanović podsjeća da, sigurno, do nereda pred zgradom Vlade TK ne bi došlo da su premijer Sead Čaušević i njegovi ministri prvi dan demonstracija pristali na razgovor sa predstavnicima sindikata i predstavnicima građana. Sve dalje pozive za razgovor sa njima , kaže , sada odbija i poručuje da će se pridružiti narednim demonstracijama.

- Odlučno smo protiv svakog nasilja, kako onih koji kamenicama lome stakla na zgradi Vlade, tako, tako i protiv nasilja koje je policija primijenila prema demonstrantima – poručio je Širanović. On navodi da ne propada nijednoj političkoj stranci niti će ikada i jedna partija moći da ga potkupi. - Ovo je glas slobodnog naroda ove države ni jedna politička opcija nije uticala na naše dobre namjere da protestom izrazimo nezadovoljstvo. Da li je neka politička partija ubacila neke ljude među demonstrante o tome ne želim niti da diskutujem niti da razmišljam. Oni koji nas optužuju da radimo u interesu političkih partija ne govore istinu, ustvari izmišljaju, pravdajući svoje postupke – odlučno je reagirao Širanović.

Izvor:Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.