x

Ovaj začin ``RAZBIJA`` SALO sa stomaka!

Ovaj začin je ``čudotvoran``! Ako ga uzimate svakog dana, spriječiće stvaranje masnih naslaga oko struka.

Ako vodite računa šta jedete, vježbate i opet imate malo salca na stomaku, cimet bi mogao da vam pomogne. Ovaj začin sprječava gomilanje masnih naslaga oko struka, i kao da ``poništi`` posljedice nezdrave, visokokalorične ishrane.

 

Što je najbolje od svega, ovi efekti se postižu uz konzumiranje razumne količine cimeta - dovoljna je kafena kašičica dnevno.

 

Ovo je i naučno dokazano, istraživanjem čiji su rezultati nedavno predstavljeni na kongresu Američkog udruženja za kardiovaskularne bolesti, prenosi ``Dejli mejl``

 

Istraživanje je, doduše, sprovedeno na pacovima, ali nema razloga da se dovodi u pitanje dejstvo cimeta...

 

Laboratorijskim pacovima tokom 12 nedjelja davana je visokokalorična hrana s dodatkom cimeta, dok je kontrolna grupa dobijala namirnice bez dodatog začina.

 

Ispostavilo se da su pacovi koji su jeli cimet imali više antioksidanata i antiimflamatornih tijela u krvi od ovih iz kontrolne grupe, ali im se smanjila i težina i obim ``struka``.

 

Ranije je već dokazano da cimet poboljšava rad organa za varenje, ali i da utiče na rad mozga povećavajući našu sposobnost razumijevanja novih informacija.

 

Kad sve to uzmete u obzir, vjerovatno se isplati dodavati tu kašičicu cimeta u kafu ili žitarice za doručak, zar ne?

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.