x

Ovakav London sigurno niste vidjeli!

Tim od šest studenata sa De Monfor Univerziteta u Lesteru iskoristio je istorijske spise, nacrte, mape i ostala dokumenta, i uz malo umjetničke vizije i pomoć tehnologije kreirao neobično putovnje korz London.

Vrijeme je pomjereno stotinama godina unazad, pa je u ovom video-zapisu oživio London iz sedamnaestog vijeka, tačnije iz 1666. godine, onakav kakav je bio prije velikog požara koji je uništio dio sadašnje britanske prestonice, prenosi Dejli Telegraf. 

Njihova animacija osvojila je glavnu nagradu na nedavnom takmičenju najboljih 3D animacija koje nas vode u prošlost, organizovanom od strane Britanske biblioteke i kompanija “GameCity” i “Crytek”. 

“Velika pažnja posvećena je ključnim londonskim obilježjima, a sve to upotpunjuju svjetla u starim prozorima i ostali detalji koji doprinose autentičnoj atmosferi”, kazao je Tom Harper, predstavnik biblioteke i jedan od članova žirija. 

Neka od zdanja koja se vide u videu plod su mašte zasnovane na istorijskim podacima, ali je zato raspored ulica u potpunosti preslikan sa originalnih mapa.

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.