x

Ovako bi mogao izgledati Aston Martin Vanquish Zagato Speedster!

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster još uvijek nije predstavljen, ali se pojavio render koji nagovještava kako bi ovaj automobil mogao izgledati.

Ljepota je možda u oku posmatrača, ali se svi uglavnom slažu da je Aston Martin Vanquish Volante prelijep automobil. Međutim, kompanija Zagato je uspjela nadmašiti sva očekivanja prošle godine kada je predstavila specijalnu verziju s karoserom od karbonskih vlakana, koja je ograničena na samo 99 automobila. Sada novi izvještaji govore o dolasku još ekskluzivnije Speedster verzije, koja će biti ograničena na svega 28 automobila, a njihova cijena će iznositi 1,2 miliona eura, naravno, bez poreza i dodatnih opcija.

 

Talentovani umjetnik Jan Peisert je čuo određene informacije od pouzdanih izvora te je napravio render inspirisan DB American Roadsterom 1 (DB AR1) baziranim na DB7. Malo stražnje sjedište DB9 Volantea neće imati, nego će biti dvosjed s dvodjelnim krovom, koji će se moći ukloniti.

 

Isporuke kupcima se očekuju krajem 2018. godine, a samo sedam automobila će biti proizvedeno s evropskim specifikacijama. Speedster će imati oko 600 KS, tako da se vjeruje da će biti baziran na novom Vanquish S Volanteu, koji pokreće atmosferski 6,0-litarski V12 motor, a koji razvija 595 KS.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.