x

Ovako će izgledati BMW X2!

Dokumenti za patent predani 22. februara u japanski biro objavljeni su na internetu, a oni uključuju fotografije koje otkrivaju izgled produkcijske verzije BMW-a X2.

Promjene na finalnoj verziji modela X2 su upravo one koje su se mogle i očekivati. Nestali su uski bočni retrovizori koji su bili dio koncepta predstavljenog u Parizu, a umjesto njih je crossover dobio veće koji omogućavaju bolji pogled unazad. 

 

Prednji branik je manje agresivan te je sada sličan onim koje imaju BMW-ova vozila iz crossover segmenta. To je slučaj i s oblikom svjetala, koja više nisu uska kao kod koncepta.

 

Dodane su i konvencionalne ručke na vratima, a promjene su izvršene i na završecima izduvnog sistema. Stražnja svjetla su veća i imaju više kockast izgled.

 

Ipak, uprkos promjenama, produkcijska verzija je ostala prilično vjerna konceptu. BMW je obećao da će proizvesti svoj SAV (Sport Activity Vehicle) koji će biti dosta sličan automobilu predstavljenom u Parizu.

 

BMW X2 će se pojaviti na tržištu 2018. godine, a predstavljanje se očekuje u narednim mjesecima, vjerovatno na Sajmu automobila u Frankfurtu.

 

Kompanija radi i na velikom i luksuznom modelu X7 koji će u produkcijskoj formi biti predstavljen također 2018. godine.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.