x

Ovako će izgledati nova najviša zgrada na svijetu!

Izgradnja tornja će koštati oko jedne milijarde dolara.

U Dubaiju bi uskoro trebalo da počne izgradnja tornja koji će biti viši od Burdž Kalife, trenutno najviše zgrade na svijetu.

 

Izgradnja tornja će koštati oko jedne milijarde dolara, a on će biti ``malo viši`` od Burdž Kalife, najavio je predsjednik upravnog odbora građevinske kompanije ``Emara`` Mohamed Alabar, predstavljajući novinarima u Dubaiju detalje tog projekta.

 

Konačna visina zgrade će biti objavljena po okončanju izgradnje, rekao je Alabar, dodajući da bi njegova kompanija željela da toranj ``pokloni gradu prije 2020. godine``, kad će Dubai biti domaćin svjetske izložbe ``World Expo``, prenijela je 

 

Toranj, kojeg je dizajnirao špansko-švajcarski arhitekta Santijago Kalatrava Vals, imaće više vidikovaca, kao i 18 do 20 spratova na kojima će se nalaziti, između ostalog, restorani i hoteli. On će biti uzak i podsjećaće na minaret, a biće ``pričvršćen`` za zemlju pomoću snažnih kablova, saopštila je kompanija ``Emar``.

 

Oblakoder Burdž Kalifa je visok 828 metara, a njegova izgradnja je koštala 1,5 milijardi dolara. Otvoren je u januaru 2010. godine. 

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.