x

Ovako izgleda unutrašnjost obnovljene Mercedesove C-Klase!

Iako se radi o ranoj testnoj verziji, već je pozato da će nova C-Klasa imati novi upravljač i donijeti još nekoliko drugih promjena.

Kompanija Mercedes testira obnovljenu C-Klasu već nekoliko mjeseci, no, fotografi su uspjeli napraviti nekoliko fotografija unutrašnjosti. Najveća promjena je novi trokraki upravljač, dok centralni ekran između brojčanika izgleda šire.

 

Centralna konzola je također doživjela nekoliko modifikacija među kojima je i okvir ekrana infotainment sistema, koji je sada potpuno crn, a čini se da je analogni sat uklonjen. Mercedes je promijenio i touchpad, koji se sada nalazi odmah ispod COMAND rotirajuće ručice.

 

O eksterijeru se nema šta reći jer su prototipi imali kamuflažu samo na prednjem braniku. Tokom testne faze će biti promjena, baš kao što je bio slučaj s obnovljenom S-Klasom, koja se u početku pojavila bez mnogo drugačiji karakteristika u odnosu na aktuelni automobil. Međutim, vremenom je poprimala brojne promjene.

 

C-Klasa će vjerovatno imati redizajnirane prednje i stražnje branike, kao i prednja i stražnja svjetla. Također dobit će i nove naplatke od legura, kao i veću paletu boja.

 

Ispod haube će se naći nova generacija Mercedesovih modularnih motora uključujući nove šestocilindrične motore koji će debitovati sljedeće godine u obnovljenoj S-Klasi. Ti motori će zamijeniti postojeće V6 agregate.

 

Mercedes-AMG još uvijek razmišlja o najsnažnijoj verziji Black Series. Ako dobije ``zeleno svjetlo``, na tržištu se može očekivati coupe.

 

Obnovljena C-Klasa stiže u drugoj polovini 2017. ili početkom 2018. godine.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.