x

Ovako je bilo prvu noć festivala Lunar u Zenici!

U Gradskoj areni u Zenici u petak navečer održana je prva noć festivala elektronske muzike posvećenog isključivo bosanskohercegovačkim DJ-evima.

Techno stage od samog početka, prve večeri Lunara, privukao je veliki broj mladih Zeničana koji su uživali uz muziku koju su im priredili Goran Emkić, Miss Slave, Ole, Forest People, Siniša Lukić i Mika, a na Sova.ba stage u za dobar ritam su se pobrinuli S.S, Azur Odobašić, El Mano, Tucca, Zlaja a.k.a Kiton & Woid, Ismar Vrbanjac & Ismar Vehabović te Word.
 
 
Na main stageu sa početkom od 21 sat nastupali su Cycle Six & John Doe, Woodie & Joma Maja, Kazoo i Inis Bahić & D.f.k., a atmosferu je do usijanja doveo Banjalučanin, sa trenutnom adresom u Londonu, Siniša Tamamović.
 
 
Tamamović je odmah nakon nastupa u Zenici otputovao u New York na drugi nastup, a u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je veliki prijatelj organizatora događaja "Lunar" u Zenici te da mu dolazak nije predstavljao problem.
 
 
"Stigao sam prije nekih dva sata u Zenicu, a prije toga sam bio u Banjoj Luci sa familijom. Kratko mi je vrijeme ovdje s obzirom da već sutra imam nastup u New Yorku i nakon večerašnjeg nastupa odmah idem dalje", kazao je Tamamović, te dodao:
 
 
"Veliki sam prijatelj jednog od organizatora ovog događaja, Senaida Begića , s kojim sam sarađivao više puta. Naravno, dobio sam poziv na koji sam se rado odazvao. Kako vidim, atmosfera je super"
 
 
Prvi festival elektronske muzike "Lunar" posvećen isključivo bosanskohercegovačkim DJ-evima, priliku za nastup je pružio za preko 50 DJ-eva, koji su pokazali svoje vještine. Tamamović je izjavio da je to odličan potez organizatora.
 
 
"Drago mi je da se nešto dešava povodom lokalnih DJ-eva i da mogu da pokažu svoje vještine. Bilo je neko zatišje ovdje na elektronskoj sceni, koju dobro poznajem unazad deset godina i puno je u padu, ali je bitno da se ovakve stvari dešavaju i da urbana muzika živi", zaključio je Tamamović.
 
 
Nakon Tamamovića na main stageu je nastupio Ady Resacovich & Davor B., a Zeničani su zadovoljni napustili plesne podijume zeničke arene.
 
 
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.