x

Ove greške su je koštale braka!

Dugo nakon razvoda, Slojen Bredšo uspjela je da shvati gdje je griješila, pa je odlučila da napiše svoje iskustvo i upozori sve mame... 

Slojen je bilo lako da okrivi bivšeg supruga za svaku lošu stvar u njihovom desetogodišnjem braku, prenosi Yumama.com.

 

On je bio taj koji ju je varao, a prije toga odgurnuo ju je od sebe posvetivši se poslu kako bi izbjegavao razgovor o problemima koje su imali.

 

Dugo je pokušavala da u svojoj glavi zadrži sliku povrijeđene i prevarene žene. To je bilo tako sve dok nije upoznala terapeuta sa kojim je počela intenzivno da razgovara. 

 

Evo šta Slojen Bredšo kaže o greškama koje je pravila u braku:

 

1. Stavljala sam djecu na prvo mjesto

 

Jednostavno je voljeti svoju djecu, a oni vas obožavaju svakog dana sve više. Brak je nasuprot roditeljstvu, posao! I kad god da je zahtijevao neki veći trud, ja bih samo otišla u muzej sa djecom i izbjegavala da ``radim`` na našem odnosu. U početku mi je bilo u redu to što on provodi sve više vremena na poslu, pa sam se navikla. Kao rezultat, nas dvoje smo bili usamljeni i nikad nismo odvajali vrijeme za nas. Pa, možda samo za našu godišnjicu.

 

2. Nisam postavila granice mojim roditeljima

 

Oni su stalno bili u našoj kući, a nekada su dolazili nenajavljeni. Pomagali su nam u odgajanju djece ali to je postalo pretjerano. Išli su sa nama i na odmore. Naravno, nisam željela da u njihovim očima izgledam nezahvalna i da im to kažem, pa sam naučila tako da živim. Uopšte nisam imala u vidu da to možda njemu smeta. Moj bivši muž bio je oženjen cijelom mojom porodicom!

 

3. Potcenjivala sam ga

 

Mislila sam da je u ljubavi riječ o iskrenosti, ali svi znamo da istina boli. Kako postajemo sve više lenji u našoj vezi, prestajemo da komuniciramo sa partnerom. Žalila sam se drugaricama, mami i koleginicama. Stalno. ``Možeš li da zamisliš da je on uradio ovo`` i ``Zašto je kog đavola uradio to?``. Takođe, stalno sam govorila da je njegov posao besmislen, kako radi stvari pogrešno. Obraćala sam mu se kao da je malo dijete i stalno sam ga kritikovala. U tome sam se osjećala superiorno. Uopšte ga nisam poštovala.

 

4. Nisam naučila da se raspravljam sa njim na pravi način

 

Kako bih zadržala mir u kući, izbjegavala sam rasprave sa suprugom. Vremenom sam naučila da držim usta zatvorena kad god bi me nešto nerviralo. I naravno, sve te male stvari koje su me nervirale, kasnije su postale krupnije i nisam više mogla da izdržim. Raprave su nam se pretvorile u ``borbe divova``.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.