x

Ove namirnice takođe možete zamrznuti!

Da li ste znali da u zamrzivaču možete čuvati čips, čenove bijelog luka, brašno, čokoladu...

Zamrzavanje hrane je odličan način skladištenja viška ručka ili namirnica koje ste kupili u većoj količini. Pored uobičajenih namirnica, poput voća, hljeba, mesa, vjerovali ili ne, možete slobodno zamrznuti i neke druge namirnice. 

 

Klip kukuruza 

Ne morate kupovati pakovanje šećerca, zaledite  klip kukururza. 

 

Čenovi bijelog luka 

Bijeli luk možete izgnječiti ili zamrznuti cijele čenove. Takođe, bijeli luk možete izgnječiti i čuvati u maslinovom ulju. Ova namirnica može bezbjedno da stoji u zamrzivaču nekoliko mjeseci. 

 

Čips 

Vjerovatno znate da čips u otvorenoj kesi brzo izgubi ukus i hrskavost, zato ga slobodno zaledite. Ovoj omiljenoj grickalici neće biti potrebno mnogo vremena da se odmrzne. 

 

Brašno 

Čak i brašno možete čuvati u zamrzivaču. Ovo je naročito značajno ako su vam za pripremu peciva hladni sastojci. 

 

Jaja (bez ljuske) 

Nema potrebe da zamrzavate cijela jaja. Umjesto toga, razbijte ih i promešajte s malo soli. Blago umućena jaja stavite u kesu i zamrznite. Mogu da stoje u zamrzivaču do godinu dana, piše Huffingtonpost. 

 

Skuvan pirinač i pasta 

Pripremili ste baš velike porcije pirinča ili paste? Ne brinite, ne morate da bacite višak specijaliteta - jednostavno ga zamrznite. Kada poželite brzu ukusnu večeru, samo dodajte malo vode i zagrijte u mikrotalasnoj rerni.

 

Pileći bujon 

Bujon nema baš dug rok trajanja ako ga čuvate u frižideru, ali u zamrzivaču može da stoji 4-6 mjeseci. 

 

Pesto sos 

Kupljeni ili domaći pesto sos može da stoji u zamrzivaču i nekoliko mjeseci. Samo nemojte prepuniti posudu u kojoj čuvate sos. 

 

Začini u maslinovom ulju 

Čuvanje začina u zamrzivaču i nije baš dobra ideja, ali ga zato isjeckajte, stavite u posudice za led i prelijte maslinovim uljem. Kada se kockice zalede, prebacite ih u obične plastične kese i čuvajte u zamrzivaču. Biće to odličan aromatični dodatak vašim jelima. 

 

Tortilje 

Kada želite da odmrznete tortilje, jednostavno ih stavite u mikrotalasnu rernu sa blago nakvašenim papirnim ubrusom. 

 

Čokolada 

Nemojte čokoladu direktno stavljati u zamrzivač, već je prije toga čuvajte neko vrijeme u frižideru. Ovu ukusnu poslasticu možete skladištiti uzamrzivaču do šest mjeseci.

 

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.