x

Ovih 5 namirnica stručnjaci za sigurnost hrane nikada ne bi pojeli!

Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle

Dolaskom ljeta i sve veće opasnosti da putem namirnica u organizam unesemo bakterije koje nam mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, stručnjaci za sigurnost i kvalitetu hrane otkrivaju što oni izbjegavaju jesti i zbog čega.

 

O kojim se namirnicama radi otkrili su za portal Women`s Health.

 

Sirovo ili slabo pečeno meso

 

Sirovo ili meso pečeno na niskim temperaturama prava je podloga za razvijanje E. Coli i Salmonelle. Konzumirajući takvo meso, bakterije prolaze kroz probavni sustav i mogu se razmnožiti u organzimu i uzrokovati mnoge zdrvastvene probleme. Meso pecite na visokim temperaturama. Sirovo ili slabo pečeno meso izbjegavam konzumirati, kaže profesorica sa Sveučilišta Pennsylvania Catherine Nettles Cutter.

 

Sirova jaja

 

Sirova jaja ili jela u kojima su ona jedan od sastojaka u širokom luku izbjegava stručnjak za sigurnost hrane James Rushing sa Sveučičišta Maryland. Posebna je opasnost jesti ih u toplijim, tropskim krajevima, ali ako se i nečuvaju prikladno može doći do razvoja mikroorganizma koji mogu uzrokovati zarazu i zdravstvene probleme.

 

Dinja

 

Znanstvenici u laboratoriju u Beltsvillu otkrili su da ne možete dovoljno dobro očistiti dinju da bude na zadovoljavajućoj razini. `` Susreo sam se s nekoliko osoba čija su oboljenja bila povezana upravo s konzumacijiom dinje, tvrdi Darin Detwiler, stariji koordinator koordinator za prevenciju bolesti uzrokovanih hranom na Sveučilištu Northeastern u Bostonu.

 

Kamenice

 

Kamenice se jedu sirove, a te žive školjke filtriraju vodu, nečistoće i postoji rizik od obolijevanja uzrokovanog bakterijama ili virusima koji mogu ostati ``zarobljeni`` u mesu školjke, tvrdi Jeffrey T. LeJeune voditelj istraživanja u Centru za agrikulturna istraživanja i razvoj u Ohiou.

 

Svježe mlijeko

 

Svježe mlijeko predstavlja opasnost zbog mogućnosti obolijevanja uzrokovanih bakterijskim infekcijama. Svježe mlijeko nije prošlo kroz proces pasterizacije i zbog toga ga izbjegavam piti, tvrdi  Felicia Wu, profesorica na državnom Sveučilištu Michigan.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.