x

Ovih dana najviše se priča o njenoj haljini: George Styler otkriva detalje!

Jedan od najuspješnijih modnih kreatora na Balkanu George Styler predstavio je svoju kolekciju na posljednjoj  reviji druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a. 

George Styler i Nikolija

Dok su pojedini poznavaoci mode bili razočarani kolekcijama modnih kreatora iz Bosne i Hercegovine, modne kreacije George Stylera pobrale su najbolje kritike i  komentare. Na reviji su se pojavile i mnoge VIP ličnosti, ali svi su ostali u sjeni sve populranije pjevačice Nikolije Jovanović koja  se nekada krila iza imena svoje majke Vesne Zmijanac, ali neosporivo je da ona sada uživa veću popularnost od svoje majke. 

 

Naime, haljina koju je George dizajnirao za Nikoliju bila je veća, pa su u jednom trenutku otkrile previše, Nikoliji su ispale grudi, ali na žalost svih muškaraca njene bradavice bile su cenzurisane trakicama sa dizajnerovim imenom. Da li je haljina namjerno ili slučajno otkrila previše samo za čitaoce EKSKLUZIVE otkriva dizajner George Styler:

 

Ekskluziva: Odakle ideja da Nikolija nosi  Vaše kreacije?

George: Mislim da je ona pravo osveženje, a našoj muzičkoj sceni. Autentična je, atraktivna, originalna i svoja i mislim da je  bila pravi izbor.

 

Ekskluziva:  Kako je raditi i sarađivati sa Nikolijom?

George:  Nikolija je jako prijatna  i lako je raditi sa NJOM. Osim toga jako je i kreativna tako da mi je i pomagala oko nekih detalja.

 

Ekskluziva: Da li  je haljina namjerno šivena šire da bi otkrila više i da bi izazvala maštu muške publike ili je to samo slučajnost?

George: Haljina joj je bila malo velika, ali uspeli smo da izbegnemo eventualne neprijatnosti.

 

Da ovaj talentovani dizajner nije poznat samo u regionu već i u svijetu svjedoči veliki broj njegovih revija koje su predstavljenje u mnogim svjetskim gradovima mode.  Nove kreacije, revije, kastinzi... sve je ovo u sklopu svijeta mode, a kako stiže sve uraditi i ostati kvalietan, cijenjen i uspješan dizajner za najčitaniji BH showbizz  magazin otkriva George, koji je porijeklom iz Goražda:

 

Ekskluziva: U proteklih mjesec dana imali ste revije u Londonu, Los Anđelesu, kada ste stigli odabrati manekenke i manekene?

George: Postoje timovi ljudi koji se time bave.  Konačno sam došao do tog nivoa da je potrebno samo da se pojavim na dobro organizovan događaj.

 

Ekskluziva: Da li ste zadovoljni kako je prošla kolekcija u svijetu, koliko su revije bile posjećene, kako su svjetski mediji pratili Vaše revije?

George: Nakon uspešnog prezentovanja na London Fashion Week-u pozvan sam na Vancouver Fashion Week, a nakon toga bio specijalni gost na Los Angeles Fashion Week-u.

 

„O uspehu moje revije najbolje govori to da su kreacije publikovali magazini kao što su New York Times, Glamour, Vogue“  - zaključuje ovaj uspješni, sada možemo reći,  i svjetski modni kreator. 

 

Piše: Slađan Tomić
Foto: George Styler/Tamara Antonović

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.