x

Ovih deset modnih grešaka čine da izgledate starije, a da toga niste svjesni!

Vjerovatno ne postoji nijedna žena koja bi namjerno nosila neke stvari u kojima će zasigurno izgledati deblje nego što jeste.

Iznenadili biste se koliko je samo žena koje svojim stilom odjevanja, frizure ili šminke čine da izgledaju mnogo starije.

 

U nastavku otkrijte kojih 10 stvari vam dodaju godine, a da toga možda niste ni svjesni.

 

1. Dok neki materijali šalju mladalačku poruku, kao recimo teksas, tvid je jedan od onih koji daju notu ozbiljnosti i karakterističan je za muška odjela. Ako volite takav način odjevanja, umjesto tvida odaberite materijal prugice ili odjela muškog kroja.

 

2. Nijedna žena sa naočarima za vid na vrhu nosa svakako neće izgledati mlađe nego što jeste. I još kanapčić vezan za njih kako bi vam uvijek bile pri ruci. Naravno, naočare za vid su nekome zaista potrebne, ali uvijek možete da izaberete neke sa zanimljivijim oblikom ili bojom okvira.

 

3. Iako možda mnoge žene vole sivkaste nijanse ili u potpunosti sijedu kosu, moraju znati da ih takva frizura definitivno čini starijom. Iako istovremeno može biti šik, ali nikako mladoliko. U srednjim godinama možete izgledati mlađe ako se odlučite za neke prirodnije nijanse farbe, koje će odgovarati vašem tenu.

 

4. Široki džemperi uz vrat često mogu da budu idelan komad garderobe koji prikriva vaše obline i nesavršenosti, ali zato istovremeno čini da vaše tijelo izgubi žensku siluetu - izgledaćete kao u džaku. Bolji izbor je svakako blejzer i jakna sa nekim zanimljivim detaljem. To može biti ogrlica, naramenice ili neobičan kroj. I nikada ne zatežite kardigan oko struka, to samo čini vaše kukove širim.

 

5. Obuća svakako treba da bude udobna, naročito ona za svaki dan. Ali u radnjama ima raznih modela cipela koje su udobne, a ne moraju imati veliki đon ili neku drugu karakteristiku tipičnu za ``udobne`` cipele.

 

6. Kada je riječ o farmericama, vodite računa da odaberete one koje odgovaraju vašoj figuri. Ne bi trebalo da u njima izgledate kao u džaku, niti da vas previše stežu.

 

7. Jedna stvar koja će momentalno učiniti da izgledate starije i iscrpljeno jeste ``isprana`` boja odjeće. Recimo, prave nijanse crvene ili plave učiniće da vaša koža izgleda blistavije, a vi mlađe.

 

8. Ukoliko još uvijek nosite torbu od prije petnaest godina, vrijeme je da je zamjenite nekom zabavnijom. Na raspolaganju su vam brojni modeli i dezeni, a sa kožnom torbom nikada nećete pogriješiti.

 

9. Previše ili premalo šminke još jedna je stvar koja vas čini starijom. Prejako rumenilo ili ruž mogu da imaju podjednako loš efekat kao i da ste bez imalo šminke.

 

10. Soknice, patike i kapri pantalone - pravi izbor ako želite da izgledate kao starija dama.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.